Zee Aquarium Bergen aan Zee

Zee Aquarium Bergen aan Zee


In het vernieuwde en uitgebreide Zee Aquarium zijn meer dan 300 verschillende vissoorten thematisch te zien: laat u meevoeren door de Amazonejungle langs de piranha’s en griezelreptielen, via de Atlantische oceaan, tropische wateren en Middellandse Zee naar de Noordzee en ontdek de meest fantastische vissen en spannende zeedieren! Verwonder u over onze zeepaardjes, zeesterren en clownsvisjes, aai een rog bij het Roggenrif en sta oog in oog met reusachtige haaien, murenen en giftige koraalduivels.

Duik mee, ontdek, beleef, bewonder en verwonder! Het Zee Aquarium is leuk en leerzaam voor jong en oud, bij mooi en slecht weer. Wij willen u er wel op attenderen dat de verbouwing van het Zee Aquarium nog niet helemaal is voltooid. Wij verwachten dat medio augustus het zeehondenbassin klaar is.

(tekst aangeleverd door het Zee Aquarium)


Zee Aquarium Bergen aan Zee
Van der Wijckplein 16
1865 AP Bergen aan Zee

Telefoon : (072) 581 29 28
Website: www.zeeaquarium.nl
E-mail : info@zeeaquarium.nl

 
 

Potvis gestrand
In 1998 spoelden er op de Waddeneilanden 3 dode potvissen aan. Het Zeeaquarium kon door snel handelen beslag leggen op het karkas van een van de potvissen. Eigenhandig werd het skelet van de potvis van huid en ingewanden ontdaan en in het Zeeaquarium tentoongesteld, waar u het nu nog steeds kunt bewonderen.

Schelpenverzameling
In het Zeeaquarium Bergen aan Zee vindt u de grootste schelpenverzameling van Nederland. Ruim 7000 exemplaren zijn uitgestald in 42 vitrines. Het varieert van miniscule schelpjes tot de reusachtige doopvondschelp, waar met gemak een baby in zou passen.

April - september dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.
Oktober - maart dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur.

Volwassenen

€ 13,95

Kinderen (0-2 jaar)

gratis

Kinderen (3-12 jaar)

€ 9,95

Senioren (65+)

€ 12,95

 

Aquarium

onbekend.

Rolstoelvriendelijk.

Het Zee Aquarium beschikt over een eigen parkeerterrein. Bezoekers van het Zee Aquarium betalen voor parkeren op eigen terrein €1,00 per half uur (maximaal drie uur). Daarnaast zijn er voldoende parkeerplaatsen in de nabije omgeving van het Zee Aquarium. In Bergen aan Zee is betaald parkeren van kracht.

(warme) dranken aanwezig

 

Deze dierentuin heeft nog geen nominaties ontvangen voor de ZooSite Awards.