Apenheul

ApenheulLekker los in Apenheul!
Voor een uniek dagje uit kom je naar Apenheul. In het prachtige, groene dierenpark vind je bijna 300 apen. Daarvan loopt meer dan de helft gewoon los tussen de bezoekers! In het grote bos kan je ze overal vinden. Hoog in de bomen, op de grond, achter takken en struiken… Spot ze allemaal! Voor kinderen is er de gratis loslopende apen spotkaart met handige zoektips. Zo hoef je geen aap te missen!

Herken jezelf
Natuurlijk is er nog veel meer te beleven in Apenheul. Ontmoet de slimme orang-oetans, speelse bonobo’s en mis ook zeker de gorillapresentatie niet. Gegarandeerd een hoogtepunt van je bezoek! Kinderen kunnen door het hele park klimmen en klauteren. Nieuw dit jaar is het Na-aaphuis waar je zelf ontdekt hoeveel jij op een aap lijkt. En heb je onze biologische frietjes al geproefd? Onze liefde voor natuur zie én proef je namelijk ook terug in ons horeca-assortiment.
 

Tekst: Apenheul

 


Apenheul
J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn

Telefoon: 055 3 57 57 00
Website: www.apenheul.nl
Email: office@apenheul.nl

 

 

- Madagaskargebied: waan je zelf op het Afrikaanse eiland Madagaskar, met de even grappige als fascinerende halfapen. De meeste halfapen lopen los tussen het publiek.

- Berberapengebied: ontmoet de loslopende berberapen en kaalkopibissen in het Noord-Afrikaanse berggebied.
- Doodshoofdaapjesgebied: bij de populaire en razendsnelle doodshoofdaapjes ga je in het Zuid-Amerikaanse bos op ware expeditie tussen de loslopende aapjes.
- Loslopende apen: waag je zelf tussen de honderden loslopende apen van Apenheul; zoals doodshoofdaapjes, gouden leeuwaapjes, witgezichtsaki’s, rode titi’s, goudkop leeuwaapjes, maki's, vari’s en berberapen.
- Mensapen: De gorilla’s, bonobo’s en orang oetans leven op grote natuurlijke eilanden. Tijdens de voederpresentaties ontmoet u ze van dichtbij!

van vrijdag 30 maart t/m maandag 2 april (Paasweekend);
op zaterdag 7 en zondag 8 april;
van zaterdag 14 april t/m zondag 4 november.

Het park is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Van 14 juli t/m 26 augustus geopend van 9.00 tot 18.00 uur.
Het Doodshoofdapenbos en Berberapengebied gaan een uur voor sluitingstijd dicht.

Volwassenen

€ 22,50

Kinderen (3-12 jaar)

€ 19,50

Kinderen t/m 2 jaar

gratis

 

13 hectare
Gespecialiseerd in apensoorten

In Apenheul zijn honden en andere huisdieren vanwege de vrijlopende apen niet toegestaan.


Apenheul is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en er zijn invalidentoiletten. Bij de ingang van Park Berg en Bos zijn rolstoelen te leen. Voor het gebruik betaal je €1,00 borg die je na inlevering weer terug krijgt. Het is niet mogelijk om rolstoelen te reserveren.

Er is parkeergelegenheid aanwezig waar je kunt parkeren tegen gemeentelijk tarief. Parkeerkaarten zijn ook  verkrijgbaar aan de kassa van Apenheul. Bij extreme drukte wordt begeleid geparkeerd buiten de centrale parkeerplaats. 

Apenheul beschikt over drie horecagelegenheden. Restaurant Bigfood met een uigebreid assortiment aan eten en drinken. Jambo's Place voor vesr belegde broodjes en bij Café Lazy Monkey voor bijvoorbeeld een High-coffee.

Ontvangen Awards 2013 Leukste Aanwinst
2012 Leukste Aanwinst
2011 Mooiste Nieuwe Verblijf
2009/2010 Leukste Geboorte
 
Nominaties 2016 Mooiste Dierentuin
2015 Mooiste Dierentuin
2015 Leukste Aanwinst
2014 Mooiste Dierentuin
2014 Leukste Geboorte
2013 Mooiste Dierentuin
2013 Mooiste Nieuwe Verblijf
2012 Mooiste Dierentuin
2012 B.R.U.L. Award
2012 Leukste Geboorte
2011 Mooiste Dierentuin
2009/2010 Mooiste Dierentuin

 

- Baardsaki's

- Bonobo's

- Rode Brulapen

- Kroonsifaka's

- l'Hoest meerkatten

- Blauwoogmaki's