Geschiedenis


Karl Heinrich (Harry) Malter, telg uit de bekende circusfamilie Malter werd geboren op 9 april 1938.Als kind groeide hij met z’n broers en zussen op in het “Tiroler Circus” van zijn vader, dat voornamelijk in Duitland en België rondreisde. 
In 1968 besloot hij dat het tijd was om op eigen benen te staan en richtte het circus PISTE op. Al snel werd circus PISTE bekend in binnen- en buitenland door z’n prachtige façade en internationale artiesten van topniveau. 
Het circus reisde gedurende 10 jaar doorheen de Benelux met 45 medewerkers, meer dan 100 dieren en een circustent met 2000 plaatsen. In 1978 werd de laatste voorstelling gegeven in Antwerpen, gedurende 11 dagen kwamen 28 000 circusliefhebbers het circus bezoeken.

Hij kon echter geen afscheid nemen van zijn dieren en richtte in 1992 het Familiepark Harry Malter op in Heusden nabij Gent. Intussen is het uitgegroeid tot een heus recreatiepark voor gezinnen met kinderen van de kleuter- en lagere school. In het park kan men een ritje maken op een kameel of pony, dieren voederen en aaien zoals kangoeroes, geitjes, hertjes, lama’s… 
Genieten van een mooie, gevarieerde show of zich uitleven op de deels overdekte speeltuin met vele attracties !

(tekst: familiepark Harry Malter)