Aquatopia

Aquatopia


Aquatopia is vanaf 9 januari voorgoed gesloten!

In Aquatopia, tegenover het Centraal Station van Antwerpen, ontdek je méér dan 10.000 exotische vissen en dieren in hun natuurlijke leefomgeving. De ronde rode gevel van het gebouw doet nauwelijks vermoeden dat hier een regenwoud, een mangrove, koraalriffen en een heuse diepzee te zien zijn. Ga naar binnen en raak betoverd door de wondere waterwereld! Beleef hoe haaien en piranha’s hun prooi verslinden of aai een slang…het kan allemaal in Aquatopia!


Aquatopia
Koningin Astridplein 7
2018 Antwerpen

Telefoon: +32 (0)3 205 07 40
Website: www.aquatopia.be
E-mail: info@aquatopia.be
 

- Mangrove-aquarium: bij mangroves denken we vaak aan de kleine soorten als slijkspringers e.d. In aquatopia is een diepe mangrove nagebouwd, compleet met kunststof bomen. Dit aquarium huisvest onder andere stierkophaaien, koeneusroggen en andere grotere vissen uit het mangrovegebied.

- Glazen brug, deels verzonken in het haaienbassin. Dit technisch hoogstandje is uniek in de wereld en biedt een ongelofelijke aanblik op de haaien, roggen en andere grote vissen die rond de bezoeker zwemmen.

- Zuidamerikaanse vijver met onder andere roofvissen en zoetwaterroggen. Als bezoeker kan je van de pracht van deze vissen genieten in een prachtig aangelegd regenwoud. tussen de planten zijn terraria geplaatst met pijlgifkikkers, insekten en andere kleine bewoners van de regenwouden.

- Op vaste tijdstippen geven de aquaristen een slangenshow of geven ze extra uitleg bij het voederen van de vissen. (Shows en/of voederen elk weekend en alle dagen tijdens schoolvakanties).

Vanaf 9 januari 2017 gesloten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer dan 10.000 vissen en reptielen verdeeld over een 40-tal aquaria en terraria
Aquarium

Huisdieren zijn niet toegestaan.

Rolstoeltoegankelijk.

Parkeren kan onder het Koningin Astridplein in parking “Q-Park”. Op vertoon van uw parkingticket aan de kassa van Aquatopia, krijg je een kortingsbon met 25% korting voor je uitrijticket van Q-Park.

Bij onderwatercafetaria “Sharkies” (-1) kunt u een drankje en een drankje verkrijgen. Alleen geopend in het weekend, op feestdagen en tijdens schoolvakanties. Op andere dagen kunt u er drank en snacks uit de automaat halen.

2014 Leukste Geboorte

Nominaties 2013 Mooiste Dierentuin
2012 Leukste Aanwinst

 

- Zebra-stierkophaai (uniek in Europa)

- Nautilus

- Grijze bamboehaai