berkenhof tropical zoo

berkenhof tropical zoo

warning: Creating default object from empty value in /home/zoo/domains/zoosite.nl/public_html/site/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Apendrieling bij Berkenhof tropical zoo

Begin augustus zijn er in onze Tropical Zoo baby’s geboren bij de Witoor penseelaapjes (Callithrix jacchus). Nu is een geboorte bij deze soort niet uniek, maar des te unieker is het feit dat het gaat om een drieling!

Berkenhof tropical zoo klaar voor het nieuwe seizoen

Uiteraard is educatie één van de voornaamste pijlers van een dierenpark. Zelfs is dit onze verplichting vanuit de overheid.
Voor ons als familiebedrijf is het bieden van educatie op een persoonlijke en speelse manier al jarenlang een speerpunt. Onze rondleidingen en momenten waarop je een dier mag aanraken of zelfs vasthouden worden al jaren erg positief ontvangen door de bezoekers  en blijven dus ook bestaan.

penseelaapjes geboren in Berkenhof

‘Aapjes kijken’, het blijft een favoriete bezigheid van menig dierentuinbezoeker.
Ook bij Berkenhof Tropical Zoo in Kwadendamme ervaren we dat  de kleine Pinché aapjes en Witoor penseel aapjes echte publiekslievelingen zijn.

Bijzondere nieuwe bewoners voor de Tropical Zoo

Hoewel voor veel Zeeuwen de naam ‘Vlindertuin’ nog het meest bekend is, dekt deze al enkele jaren niet meer de volledige lading. Uiteraard zijn er de afgelopen jaren vele uitbreidingen gedaan, zoals de fossielenmijn, dino expo, natuurschool, kidsjungle en het buitenspeelbos. Ook telt de tropische tuin in Kwadendamme veel meer exotische bewoners dan vlinders alleen.

Bijzondere bewoners

Op zoek naar het Gouden Paasei bij Berkenhof Tropical Zoo

Tijdens het Paasweekend kun je wel een erg grote geluksvogel worden tijdens een bezoek aan de Tropical Zoo!
Het hele Paasweekend (zaterdag, zondag en maandag) verstoppen wij namelijk gouden eieren. In elk gouden ei zit een jaarkaart waarmee je onze Tropical Zoo een jaar lang gratis mag bezoeken. Wauw!…is dat niet te gek?
Wij verstoppen maar liefst 30 gouden eieren gedurende het Paasweekend.

Tropical Zoo slaat vleugels uit

De familie Antes van Berkenhof Tropical Zoo is al een poosje op het idee aan het broeden, maar het ei is gelegd. Ze gaan werken aan een nieuwe beleving in hun Tropical Zoo, namelijk 'Het Fladderpad'.. Daar waar jarenlang andere fladderaars, de vlinders, in de hoofdrol stonden, gaat Tropical Zoo de komende tijd ook aandacht schenken aan de gevederde vrienden; de vogels.