Olmense Zoo

Olmense Zoo

warning: Creating default object from empty value in /home/zoo/domains/zoosite.nl/public_html/site/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Olmense zoo "onder water"

Aquariumclub Zilverhaai Beringen organiseert van 10 tot 13 november 2016 een aquariumtentoonstelling in de Olmense Zoo, Bukenberg 45, 2491 Olmen-Balen.

De Aquariumshow is te bezoeken via een aparte ingang van 10 tot 2

Zeldzame "gouden" tijgers geboren in de Olmense zoo

De Olmense Zoo heeft dit jaar al verschillende kweekresultaten geboekt waaronder enkele voor de eerste keer. Opvallend hierbij zijn 2 jonge gouden tijgers die recent op 02/06/2014 geboren zijn. Alhoewel de witte tijgers waar we al reeds enkele jaren succesvol nakweek van hebben, erg tot de verbeelding spreken, is de gouden tijger eigenlijk een veel zeldzamere kleurvariant. De Vader van de gouden welpjes is een gouden tijger en de moeder een witte, toch is dit geen verbastering want zowel de witte als de gouden tijger zijn kleurvarianten van de gewone tijger.

Laatvliegers in de Olmense Zoo

De tropenhal, die naast vele vogels ook verschillende soorten primaten en knaagdieren herbergt, heeft enkele nieuwkomers uit een totale andere orde erbij gekregen. DeChiroptera zijn beter bekend als vleermuizen.

De soort waar we het over hebben is de Nijlroezet (Rousettus aegyptiacus), één van de 200 vleermuissoorten in de familie van de vleerhonden.

Bijzondere geboorte in de Olmense Zoo

Geslaagde kweek bij de Zuidelijke hoornraven in de Olmense Zoo:

De naam hoornraaf is een beetje verwarrend, het gaat hier namelijk over een Zuidelijke grondneushoornvogel (Bucorvus leadbeateri) en niet over een raaf-achtige. Deze vogels hebben een trage voortplantingscyclus en de populaties in het wild nemen af. De soort wordt vermeld als kwetsbaar dor de IUCN-rode lijst. Vandaar dat dierentuinen voor deze soort een ESB (European studbook) hebben opgericht.

Zomergeboortes in Olmense Zoo

Ondanks de hitte is het vorige week een vruchtbare week geweest in de Olmense Zoo.

1) Er zijn 4 Cabybara’s geboren. Dit is de eerste keer dat we zo’n grote nest hebben in de Olmense Zoo. Capybara’s zijn waterzijnen en de grootste knaagdieren ter wereld en komen voor in Zuid-Amerika. De familie stelt het goed en de kleintjes zijn al zichtbaar voor het publiek.

Mochito overleden in Olmense Zoo

Tot onze spijt kregen we te horen dat withandgibbon Mochito op vrijdag 27 juli is overleden in de Olmense Zoo. Dit jaar verkreeg deze publiekslieveling nog een ZooSite Award voor leukste geboorte in een niet EAZA dierentuin.
Wij wensen de medewerkers van de Olmense Zoo veel sterkte met dit verdrietige nieuws.

Op de website is het volgende te lezen:

Uitzonderlijke geboorte van Vale Gier in de Olmense Zoo

De Olmense Zoo is blij te mogen meedelen dat er met succes een Vale Gier (Gyps fulvus) werd uitgebroed in onze broedmachine. Het koppel Vale Gieren van de Olmense Zoo heeft slechts 1 x eerder een bevrucht ei gehad; welk achteraf verdwenen is. Dit is een gekend probleem bij onervaren koppels vale gieren, ook in andere dierentuinen.