Ouwehands dierenpark

Ouwehands dierenpark

warning: Creating default object from empty value in /home/zoo/domains/zoosite.nl/public_html/site/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Beer Mackenzie overleden in Ouwehands dierenpark

Beer Mackenzie, de beer die het langst in Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen woonde, is overleden. Al lange tijd leed Mackenzie aan artrose, een aandoening die regelmatig voorkomt bij beren die in hun jeugd veel op een betonnen ondergrond hebben geleefd. Hiervoor kreeg hij al jaren pijnstillers, die hem in staat stelden zich beter te bewegen. De laatste maanden reageerde hij echter niet meer op de medicatie en bewoog hij bijna niet meer.

Gorilla Adventure geopend in Ouwehands Dierenpark

Gorilla AdventureVandaag, donderdag 28 maart 2013, werd in Ouwehands dierenpark in Rhenen het nieuwe gorilla verblijf geopend. Vanzelfsprekend ging deze opening van één van de grootste projecten in een Nederlandse dierentuin dit decennium niet ongehoord voorbij. Letterlijk honderden genodigden waren aanwezig om getuige te zijn van de feestelijke ingebruikname van “Gorilla Adventure”.

Witte leeuwen geboren Ouwehands Dierenpark Rhenen

Woensdag 6 maart zijn er twee zeldzame Afrikaanse witte leeuwen geboren in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Ouwehands Dierenpark is erg blij met de komst van de twee jongen (1 mannetje en 1 vrouwtje). De huidige witte leeuwengroep is in december 2011 gearriveerd in Rhenen. De leeuwengroep bestaat uit drie vrouwen en een man. De man van de groep Credo is een jong volwassen man en tevens de vader van de jongen.

Weetjes

Hamsterratten sporen naar buskruit in Ouwehands

Vrijdag 22 februari om 11.00 uur geven de hamsterratten, en hun verzorgers, een demonstratie in Ouwehands Dierenpark. De hamsterratten in Ouwehands Dierenpark zijn dankzij intensieve training sinds kort in staat om buskruit op te sporen. Ouwehands Dierenpark is het enige dierenpark in Nederland waar op deze manier met hamsterratten wordt gewerkt.

Geen eenzame Kerst voor rode panda

Donderdag 20 december om 09.00 uur zal de rode panda, die twee jaar alleen heeft geleefd, voor het eerst kennismaken met het nieuwe mannetje in Ouwehands Dierenpark Rhenen.

Ringstaartmaki geboren op verjaardag ouwehands dierenpark

Ringstaartmaki geboren op verjaardag van Ouwehands Dierenpark Rhenen

Bij de ringstaartmaki’s van Ouwehands Dierenpark Rhenen is vandaag op 18 juni, geboortedag van het dierenpark een jong geboren. Ouwehands Dierenpark bestaat vandaag 80 jaar. In 1932 opende het dierenpark voor het eerst haar poorten. De verzorgers zagen vanmorgen in het binnenverblijf dat de groep is uitgebreid, een mooi cadeau voor een jarig dierenpark.

Drie generaties

Orang oetan geboren in Ouwehands Dierenpark

Zondag 27 mei was het zover. Na een draagtijd van ruim 8 maanden heeft orang oetan Jewel vroeg in de morgen een jong gekregen. De verzorgers waren enorm blij dat het om een vrouwelijk jong ging. Het is al enige tijd geleden dat er in Ouwehands Dierenpark Rhenen een vrouwelijke orang oetan is geboren. Moeder en het jonge vrouwtje maken het uitstekend. Op dit moment zijn Jewel en haar jong nog gescheiden van de rest van de groep.

Ouwehands: zebraveulen voor het eerst naar buiten

De geboortegolf in Ouwehands Dierenpark Rhenen gaat door! Naast een kameeltje, drie ringstaartmaki’s, vier wrattenzwijntjes en drie raven heeft Ouwehands Dierenpark er nog een nieuwe bewoner bij.