Dierenrijk

Dierenrijk

warning: Creating default object from empty value in /home/zoo/domains/zoosite.nl/public_html/site/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Zeehond geboren in Dierenrijk

In Dierenrijk is zeehond Doka bevallen van een jong. Moeder en haar kleine maken het goed, al is de eerste periode altijd spannend omdat het pasgeboren zeehondje goed en regelmatig moet blijven zogen. De verzorgers hebben het geslacht van het jong nog niet kunnen bepalen. Bezoekers kunnen het zeehondje in het ruime zeehondenverblijf al bewonderen. 

Lynx geboren in Dierenrijk

Er is een lynx geboren in Dierenrijk! Moeder Anne en haar jong maken het goed. Dierverzorgers hebben de kleine gisteren voor het eerst van dichtbij kunnen bekijken en gezien dat het om een vrouwtje gaat. De pasgeboren lynx heeft nog geen naam gekregen. Suggesties voor een mooie naam zijn van harte welkom en kunnen ingestuurd worden op de Facebookpagina van Dierenrijk.

Dierenrijk compleet verrast door vroeg geboren olifantje!

Nuenen, dinsdag 27 maart 2018 - De dierverzorgers van Dierenrijk werden vanochtend compleet verrast. Olifant Htoo Yin Aye bleek al bevallen te zijn van haar jong, ruim vier maanden voor het werd verwacht. Het is de eerste keer dat er een olifantje in Dierenrijk is geboren.

Dierenrijk zoekt enthousiaste vrijwilligers!

Nuenen, vrijdag 15 december 2017 - Dierenrijk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gedreven team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife verschillende rondleidingen, kinderfeestjes en themadagen in het park te organiseren. Vrijwilligers van Stichting Wildlife verzorgen onder andere de interactieve 'Toer de Voer' in het park.

Opleiding

Zeehondje geboren in Dierenrijk

In Dierenrijk is vanochtend een zeehondje geboren! Moeder Doka en haar kleine maken het goed, al is de eerste periode altijd spannend. Het jong heeft inmiddels al gezoogd, maar moet dit goed en regelmatig volhouden.

Hoera! Voor het eerst is er een lynx geboren in Dierenrijk!

Nuenen, dinsdag 13 juni 2017 - In Dierenrijk is er voor het eerst een lynx geboren! Het jong is al eventjes geleden geboren maar moeder Anne verstopte haar kleine de eerste dagen heel goed. Inmiddels laten Anne en de kleine lynx zich wat vaker zien. De verzorgers hebben ook al wat dichterbij kunnen komen en ontdekt dat het om een vrouwtje gaat.

Dierenrijk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Nuenen, maandag 28 november 2016 - Dierenrijk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om samen met het team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife rondleidingen, kinderfeestjes en de dagelijkse Toer de Voer te organiseren.

Pasgeboren chimpansee heet Kibibi!

Nuenen, woensdag 23 november 2016 - De babychimpansee die Dierenrijk precies een week geleden mocht verwelkomen heeft de naam Kibibi gekregen, wat 'kleine dame' betekent in het Afrikaans-Swahili. Meer dan 500 dierenliefhebbers stemden de afgelopen dagen op de website van Dierenrijk op hun favoriete naam voor de chimpansee.

Dierenrijk blij verrast met geboorte chimpansee!

Nuenen, woensdag 16 november - Na een draagtijd van ruim zeven maanden is chimpansee Christa afgelopen nacht van een jong bevallen. Moeder en haar kleine maken het goed, maar de eerste periode blijft altijd spannend omdat het jong bij de moeder moet gaan zogen. Het geslacht van de pasgeboren chimpansee is nog onbekend. In het nieuwste verblijf van Dierenrijk leven Christa en haar jong samen in een groep met drie vrouwelijke en twee mannelijke chimpansees.

Leentje Lips benoemd als vestigingsmanager Dierenrijk en ZooParc Overloon

Rosmalen, vrijdag 7 oktober 2016 – Leentje Lips is in september in dienst getreden bij Libéma als vestigingsmanager Dierenrijk en ZooParc Overloon nadat voormalig vestigingsmanager Martin van Hees de overstap maakte naar Safaripark Beekse Bergen als Zoölogisch Manager ad interim. Leentje behoort als vestigingsmanager tot de nieuwe generatie binnen familiebedrijf Libéma.