Aquazoo Friesland

Aquazoo Friesland

warning: Creating default object from empty value in /home/zoo/domains/zoosite.nl/public_html/site/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Recordaantal bezoekers voor AquaZoo Friesland

Leeuwarden, dinsdag 9 augustus 2016 – AquaZoo Friesland heeft in de week van 1 tot en met 7 augustus een recordaantal bezoekers behaald. Maar liefst 7.764 gasten bezochten de vernieuwde dierentuin in deze eerste week van augustus. Uit onderzoek blijkt ook de gasttevredenheid stijgende.

IJsbeer Felix arriveert in AquaZoo Friesland

Leeuwarden, maandag 27 juni 2016 – AquaZoo Friesland maakt zich op voor de komst van ijsbeer Felix. Die arriveert op woendagochtend 29 juni in de Friese dierentuin. Afgelopen vrijdag kwam ijsbeer Nanu na een lange reis vanuit Denemarken al aan in Leeuwarden. 

IJsberen naar Aquazoo Friesland

AquaZoo Friesland maakt zich op voor de komst van de ijsberen Nanu en Felix. De mannetjesijsberen arriveren naar verwachting op respectievelijk 24 en 27 juni in de Leeuwardense dierentuin.

Op vrijdag 8 juli vindt in de avonduren de speciale opening van het nieuw gebouwde ijsberenverblijf plaats, exclusief voor jaarkaarthouders en genodigden. Vanaf 9 juli zijn Felix en Nanu dan voor iedereen te zien.

Zeeleeuwen laten zich zien en horen bij AquaZoo Friesland

Leeuwarden, maandag 25 april 2016 – De vier zeeleeuwen die onlangs arriveerden in AquaZoo Friesland en daar hun intrek namen in een nieuw waterrijk verblijf van maar liefst 1,5 hectare laten zich vanaf heden zien en horen tijdens een educatieve presentatie.

Opening buitenverblijf voor reuzenotters AquaZoo Friesland

Leeuwarden, donderdag 8 oktober 2015 – De reuzenotters Tuparro en Manu van AquaZoo Friesland hebben vanaf dinsdagmiddag 13 oktober de beschikking over een prachtig buitenverblijf. De twee mannetjes verbleven sinds hun komst naar Leeuwarden deze zomer in het ook al nieuw gerealiseerde fraaie binnenverblijf, maar kunnen voortaan dus ook naar hartenlust buiten spelen. Het buitenverblijf wordt op 13 oktober om 14.00 uur officieel in gebruik genomen.

Zeehondenfamilie herenigd in Aquazoo Friesland

Zeehondenbaby Dobber van AquaZoo Friesland is door moeder Loes voorgesteld aan de rest van zijn familie. Na de geboorte in juli bleven moeder en kind nog even achter in het oude verblijf. Maar Dobber eet inmiddels zelfstandig vis uit de hand bij de verzorgers. En dus kon de verhuizing naar het in juli geopende nieuwe verblijf – de bij bezoekers uitermate populaire Zeehondensafari – plaatsvinden.

Zeebeer Forelli geëuthanaseerd in Aquazoo Friesland

Vaste bezoekers zullen hem zeker missen en de medewerkers van AquaZoo Friesland doen dat nu al. Zeebeer Forelli is namelijk niet meer. Maandagavond werd het 19-jarige mannetje geëuthanaseerd. Ouderdomsklachten, artrose en een sterk verminderde eetlust deden de Leeuwardense dierentuin dat besluiten.

AquaZoo Friesland heeft primeur met reuzenotters

Leeuwarden, donderdag 16 juli 2015 – AquaZoo Friesland haakt met de komst van reuzenotters in op waar het voor de dierentuin in Leeuwarden ooit allemaal mee begon: het Otterpark. Het nieuwe verblijf van de levensgevaarlijke reuzenotters (in Suriname ook wel waterhond genoemd) wordt op maandagmiddag 20 juli geopend.

zeehond geboren in aquazoo Friesland

Precies op de dag dat AquaZoo Friesland het grootste interactieve zeehondenverblijf van Europa opent, is er een zeehondje geboren in de Leeuwardense dierentuin. Moeder Loes kan een goed gevoel voor timing dus niet worden ontzegd. Burgemeester Ferd Crone - die de Zeehondensafari vanmiddag als eerste gaat beleven - kan dus meteen ook op kraambezoek.

Burgemeester Ferd Crone gaat op zeehondensafari

Het grootste interactieve zeehondenverblijf in Europa is voortaan te vinden in AquaZoo Friesland. Het nieuwe onderkomen voor de zeehonden van de dierentuin in Leeuwarden wordt op woensdag 1 juli officieel geopend door burgemeester Ferd Crone. Hij gaat dan als eerste bezoeker op ‘Zeehondensafari’ om de zeehonden Lars, Tess en Casper vis te voeren.