EAZA

EAZA

warning: Creating default object from empty value in /home/zoo/domains/zoosite.nl/public_html/site/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Dit is een lijst van alle EAZA gerelateerde zaken op deze site

Save the Rhino t-shirt nu te bestellen!

Speciaal voor de EAZA South-East Asia Campaign is door TSH een "Save the Sumatran Rhino" t-shirt ontworpen.

Via ZooSite.nl is tot 10 februari dit t-shirt te bestellen voor slechts € 15,- exclusief verzendkosten. De winst op de t-shirts wordt volledig ter beschikking gesteld aan de EAZA Southeast Asia Campaign waar ZooSite een van de geregistreerde deelnemers aan is.

Het t-shirt is geschikt voor zowel vrouwen als mannen en is verkrijgbaar in de volgende maten:

Voor volwassen:
S - M - L - XL - XXL

Voor kinderen:
2 - 4 - 6 - 8 - 10 jaar oud.

Let op, het betreft een gelimiteerd t-shirt! Wereldwijd zullen slecht 500 van deze t-shirts gemaakt worden. Naast een t-shirt met een prachtig ontwerp is het shirt dus ook een echt collector's item. Bovendien helpt u direct mee met het beschermen van honderden wilde dieren in Zuid-Oost Azië en vraagt u met het dragen van het t-shirt aandacht voor de campagne en de bedreigingen die vele dieren, waaronder de Sumatraanse neushoorn, dagelijks moeten zien te overleven.

Om een t-shirt te bestellen stuur u een e-mail naar info@mooistedierentuin.nl. Vergeet niet uw maat en het aantal t-shirts dat u wilt bestellen door te geven.

Campagne 2012 - Southeast Asia Campaign

Het komende jaar voeren de dierentuinen van EAZA, in samenwerking met de IUCN Species Survival Commission (soorten overlevingscommissie van de internationale unie voor de bescherming van natuur, bekend van de “rode lijst” van bedreigde diersoorten) campagne voor de grote dieren van het Zuidoost Aziatische gebied. Vanzelfsprekend heeft ZooSite zich ook dit keer weer ten doel gesteld een leuk bedrag voor deze campagne op te halen.

Chimpansees Zoo Antwerpen vechten terug!

‘Mechelen bonobos’ vs ‘Antwerp chimps’ 2 - 1

Chimpansee Siri laat bonobo Djanoa een poepje ruiken
De derde competitiewedstrijd tussen de ‘Antwerp Chimps’ en de ‘Mechelen bonobos’ is achter de rug. De stand is 2-1. De chimps vechten terug, kijk mee op www.deslimsteaapterwereld.be

EAZA APE Campaign - Orang luidt noodklok

De jonge orang oetan Samboja in Apenheul luidt letterlijk de noodklok. Daarmee vragen de mensapen uit het Apeldoornse apenpark zelf aandacht voor hun wilde soortgenoten in Zuidoost-Azië die met uitsterven worden bedreigd. Het luiden van de noodklok is het startsein van de internationale ‘Ape Campaign’ die door de Nederlandse dierentuinen wordt ondersteund.

EAZA initiatief
De ‘Ape Campaign’ is een initiatief van EAZA (European Association of Zoos and Aquaria); een campagne om de benarde situatie van mensapen onder het grote publiek bekend te maken. Tegelijkertijd start de ‘3333 Challenge’ een uitdaging om gezamenlijk met alle EAZA dierentuinen een miljoen euro aan fondsen te werven voor het behoud van deze dieren.

Winterrust voorbij voor ijsberin Tania

GEEN IJSBEERTJES VOOR BLIJDORP
De winterrust voor ijsberin Tania uit Diergaarde Blijdorp loopt ten einde. Op de webcambeelden was de afgelopen tijd te zien dat zij onrustiger werd en vaker uit haar slaap ontwaakte. Daaruit viel al af te leiden dat het moment naderbij kwam waarop zij de 'winteriglo' zou verlaten om haar voorjaars-honger te stillen. De verzorgers zijn begonnen met voer neerleggen, zodat er voedsel is als zij hieraan behoefte heeft. Zij gaan er nu van uit dat Tania niet zwanger is en dat de hoop op jonge ijsbeertjes dus is vervlogen. Ijsbeerjongen worden doorgaans in december of januari geboren. Blijdorp hield er rekening mee dat met het verstrijken van de tijd de kans op een ijsberenbevalling afnam. Ondanks alle paringen en een nieuw ijsberenverblijf is het dus toch niet gelukt om de ijsberen tot voortplanting te krijgen, tot teleurstelling van de Diergaarde en andere ijsberenliefhebbers. Ruim 800.000 keer is de afgelopen weken hoopvol gekeken naar de webcambeelden van een slapende ijsberin Tania via Internet.

Zoosite en de European Carnivore Campagne 2009

We staan er vaak niet bij stil, maar ook Europa kent veel roofdieren. Misschien zijn ze niet allemaal even imposant als leeuwen en tijgers, maar toch zitten er nog enkele flinke jongens tussen.

Campagne 2008 - Amphibian Ark

2008
Zoosite zet zich dit jaar mee in voor de EAZA Campagne 2008