Zoosite's Campagnes

Zoosite's Campagnes


Op deze pagina willen we een overzicht geven van alle Campagnes die Zoosite op de één of andere manier steunt. Klik op "meer lezen" of op de titel van het betreffende artikel om er meer over te lezen.

Stem op ZooSite!

Er kan niet meer gestemd worden. Bedankt voor het stemmen allemaal!

Verrassende uitslag ZooSite Awards 2013

Jubilerend Burgers’ Zoo Mooiste Dierentuin van de Benelux

Delft, woensdag 17 april 2013. In de eerste twee weken van april konden bezoekers van zoosite.nl, zoals ieder jaar, stemmen op de ZooSite Awards. In totaal brachten 5373 bezoekers hun stem uit.

Het honderd jaar jonge Burgers’ Zoo, sinds enkele weken in bezit van het stempel koninklijk, ontving in de categorie “mooiste dierentuin lid van EAZA” 23,84% van de stemmen en mag zich het komende jaar de mooiste dierentuin van de Benelux noemen. Dat deze uitslag als verrassing mag gelden blijkt wel uit het feit dat in de vorige vijf edities deze titel tot vier keer toe naar GaiaZOO in Kerkrade, Limburg, ging.

Uitslag ZooSite Awards 2012

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar konden bezoekers van de website ZooSite.nl in de periode van 29 maart tot en met 12 april stemmen op de ZooSite Awards. In totaal kon er gestemd worden op 28 verschillende dierentuinen die werden genomineerd in elf categorieën.

De dierentuinen die momenteel dagelijks te zien zijn in het programma “Drukte in de Dierentuin” van SBS 6 deden het uitzonderlijk goed. In totaal ontvingen Dierenpark Amersfoort, Apenheul, Diergaarde Blijdorp en GaiaZOO de meeste stemmen in zes van de zeven categorieën waar zij, als lid van EAZA (European Association of Zoos and Aquaria), in genomineerd waren.

ZooSite doneert ruim €1450,- aan Europese Roofdieren

ZooSite, de onafhankelijke, Nederlandstalige vereniging voor dierentuinliefhebbers, heeft ruim €1450,- overgemaakt naar de European Carnivore Campaign van EAZA. Ieder jaar voeren de dierentuinen van Europa, verenigd in de European Association of Zoos and Aquaria, kortweg EAZA, campagne voor een diersoort of groep dieren. In 2009 en 2010 draaide de EAZA campagne om de roofdieren van Europa.

ZooSite en de EAZA Campagne 2010

Zoals ieder jaar zal ZooSite ook dit jaar actief meedoen aan de EAZA campagne. Net als in 2009 draait de campagne in 2010 om de ernstig bedreigde Europese carnivoren. Vorig jaar werden reeds twaalf soorten uitgelicht, dit jaar zijn vier nieuwe soorten toegevoegd aan de lijst, waardoor de campagne inmiddels focust op 16 verschillende, en op verschillende manieren bedreigde, Europese roofdieren. 

ZooSite Goede Doel Veiling! Laatste Week!

ZooSite veilt, zoals aangekondigd, een groot aantal dierentuin gerelateerde producten ten bate van de European Carnivore Campaign. De komende tien weken zullen wij wekelijks een aantal nieuwe producten toevoegen. De veiling verlopen via de Nederlandse veilingsite marktplaats.nl. Iedereen die interesse heeft in een of meerdere van de dierentuin artikelen die wij veilen kan hier bieden, of je nu uit Nederland, België of elders vandaan komt. De volledige opbrengst van alle veilingen zal worden overgemaakt aan EAZA. Klik hier om direct naar al onze veilingen te gaan!
Lees verder voor een overzicht van de artikelen die nu verkrijgbaar zijn.

Zoosite en de European Carnivore Campagne 2009

We staan er vaak niet bij stil, maar ook Europa kent veel roofdieren. Misschien zijn ze niet allemaal even imposant als leeuwen en tijgers, maar toch zitten er nog enkele flinke jongens tussen.

Campagne 2008 - Amphibian Ark

2008
Zoosite zet zich dit jaar mee in voor de EAZA Campagne 2008