Aangespoelde zeehonden in Sealife Blankenberge

Aangespoelde zeehonden in Sealife Blankenberge


By Sven - Posted on 08 September 2015

BLANKENBERGE – SEA LIFE Blankenberge ontving afgelopen zomer veel aangespoelde zeehondenpups. 3 zeehondenpups (Eddy, Jubiene en Spetter) spelen al in de puppool, de laatste stop voor ze terug vrijgelaten worden in zee. Vanop het gloednieuw klimparcours krijg je een uniek zicht op de puppool. SEA LIFE verwacht nog veel zeehondjes en daagt je uit om de meest originele #SEALFIE te maken en te posten op hun facebookpagina. (N.a.v. een selfie met een ‘seal’, de Engelse term voor een zeehond)

Een toevloed van aangespoelde zeehondjes verwacht
Op dit moment verblijven er 9 puppy’s in de zeehondenkliniek. Verwacht wordt dat er de komende weken nog verzwakte pups zullen aanspoelen. Belangrijk hierbij is dat voorbijgangers zo snel mogelijk melding maken van de aangespoelde pup. Zo kan het Rescue Team het dier snel helpen en is de kans op genezing groter.

Reflux
Een van de aangespoelde pups beleeft op dit moment nog moeilijke dagen. Het klein vrouwtje heeft last van reflux, een aandoening die ook bij baby’s voorkomt en vaak na enkele maanden in orde komt. De sluitspieren van haar maag werken nog niet naar behoren, waardoor een deel van het verteerde voedsel terug in haar slokdarm komt. Hoofddierenverzorger Manu Potin verwacht dat zij langer dan haar soortgenoten in de kliniek zal verblijven voor ze wordt vrijgelaten in zee.

Tags