Pasen in Dierenpark Wissel

Pasen in Dierenpark Wissel


By Inge - Posted on 25 Maart 2013

Pasen vier je in Dierenpark Wissel! Op eerste en tweede Paasdag is er van alles te beleven. Zo kunnen kinderen een echte lente-deskundige worden door mee te doen aan de Lentetocht, hebben bezoekers een onverwachte ontmoeting met de Paashaas, beleven de dieren een spannend Paasavontuur in de poppenkastvoorstelling en kunnen kinderen zich laten schminken als een Paasei, Paashaas, kip of ander dier.

Lente-deskundige worden? Dat kan in Dierenpark Wissel. Alle kinderen zijn uitgenodigd om mee te doen aan de Lentetocht: een leuke speurtocht over het voorjaar. Waarom ruiken bloemen zo lekker in de lente? Spelen jonge dieren de hele dag? Na het maken van de speurtocht weet je de antwoorden op deze en andere vragen en kun je jezelf een echte lentekenner noemen. Deelnemers aan de Lentetocht maken kans op een leuke prijs.

Na de speurtocht kunnen de kinderen zich uitleven in de speeltuin of zich van 12:00 tot 16:00 uur door de schminkmeiden van Dierenpark Wissel tot de mooiste Paaseieren laten omtoveren. In het kindertheater kunnen de jongste bezoekers van het park terecht voor de Paaspoppenkast-voorstelling. De Paashaas huppelt ook vrolijk door het park en wil graag met iedereen op de foto. Bij de Beestenboelkar vertelt een gids van alles over de veren, vacht en geweien die er te zien en aan te raken zijn.
 

Kleindochter gestolen dwergzijde-apen één van de nieuwe bewoners 
Van de dertien bijzondere dwergapen die in de nacht van 13 op 14 maart zijn gestolen uit het park, ontbreekt helaas nog elk spoor. Dierenpark Wissel heeft naar aanleiding van de verschrikkelijke gebeurtenis vele hartverwarmende reacties ontvangen van bezorgde mensen en bedankt iedereen daarvoor. 

Inmiddels zijn de eerste contacten met Europese dierentuinen gelegd om de diercollectie weer uit te breiden. In de voormalig lege verblijven zijn op dit moment roodhandtamarins, een doodshoofdaap en witpluimoeistitie te bewonderen. De volgende nieuwe bewoner die nog voor Pasen in het park zal arriveren, is zelfs familie van de verdwenen dwergapen. Het gaat om de kleindochter van het vermiste dwergzijde-apenkoppel. De dochter van het koppel is enkele jaren geleden vanuit Dierenpark Wissel naar Duitsland verhuisd en heeft in Krefeld Zoo zelf voor nageslacht gezorgd. De kleindochter is inmiddels oud genoeg om op eigen benen te staan en komt woensdag naar Nederland. Op korte termijn zal ze gezelschap krijgen van een mannetje. In de komende maanden zal de dwergapencollectie verder worden uitgebreid met nog meer bijzondere soorten.