Winnaars fotowedstrijd 2010

Winnaars fotowedstrijd 2010


De winnaar van de fotowedstrijd van 2010 is bekend!
De winnaar ontvangt dit jaar een dierentuinfotografieworkshop aangeboden door Rob Doolaard!

Dit jaar is de winnaar gekozen door een panel van drie juryleden, onze dank gaat uit naar:
Rob Doolaard: Een Nederlandse dier- en natuurfotograaf. Huisfotograaf van diverse dierentuinen, waaronder Blijdorp. Daarnaast geeft hij diverse workshops in dierentuinen, maar ook daarbuiten.
Simone Gerard: Een Nederlandse natuurfotografe, die naast fotograferen ook diverse lezingen en workshops geeft, waaronder workshops dierentuinfotografie en roofvogelfotografie.
Jan Vermeer: Een internationaal bekende Nederlandse natuurfotograaf en de huisfotograaf van Apenheul. Daarnaast geeft hij ook diverse workshops en organiseert zelfs hele fotografiereizen.

Alle 3 de juryleden hebben hun top 3 doorgegeven, daar zijn punten voor gegeven en daarmee kwamen we op de volgende uitslag:

 De winnaar: Zooganger
 

 

Simone Gerard: De Mandril met opengesperde muil vind ik mooi vanwege het gekozen moment, de scherptediepte die precies op de bek ligt en het kleurenspel dat daardoor ontstaat. Heel mooie foto.


Rob Doolaard: Mooi moment gevangen in een low-key foto!  Zo zie je maar weer, een foto kan met veel donkere tinten prachtig uit de “verf” komen.
- Deze foto schreeuwt naar een vergroting!
- Dit beeld maak je alleen, als je er klaar voor bent!  


 
 

Tweede Plaats: Tigger

Derde plaats: Icequeen

Derde plaats: Zooganger

Jan Vermeer: Leeuwen in actie. Het goede moment met perfect zoo licht, geen zon dus. De fotograaf heeft hem omenet op het juiste moment vastgelegd, de begroeting staat er goed op. De compositie is mooi van opbouw en er zit rust in het geheel. De achtergrond is o.a. vanwege het ontbreken van zonlicht mooi verlopend. Aardig is dat je door die achtergrond kan zien dat het een zoo opname is en niet in het wild, een mooi voordeel dus.

Rob Doolaard: Mooi beeld met Moeder en welp. Meestal komt zo’n welpje aangelopen en geeft in het voorbij gaan een “knuffel”. Deze foto is precies op het goede moment gemaakt.   

- Als dit geen lente kriebels zijn, dan weet ik het niet meer!

- Dit zijn de momenten.

Rob Doolaard: Geweldig mooie foto, interactie met het publiek is heel moeilijk te maken, dit beeld dit is te gek!

- leuk om lang naar dit beeld te kijken!

 

- funny moment van de bovenste plank!

- ik geef het graag toe, ik ben jaloers!

Jan Vermeer:Apen en bavianen zijn een dankbaar onderwerp voor de fotograaf. Gelijktijdig is het een lastig dier om treffend vast te leggen, het wispelturige gedrag is snel el en daardoor mis je vaak net het moment. Dit is een zeer geslaagde foto van een grote groep bavianen die zich tegoed doen aan de maaltijd. De compositie is prima geslaagd, er is orde in de chaos en daarom is dit voor mij de winnaar. De boevenrand maakt de foto af, er is daardoor ook de nodige diepte in de foto gebracht. Complimenten en van harte!

Daarnaast zijn er nog wat eervolle vermeldingen:

Kaartje (december): Nijlpaarden zijn erg lastige dieren om te fotograferen, vaak in het water waardoor er alleen een stukje kop is te zien. Hier gebeurt van alles, mooie pose van de moeder en het jong. Van beide zijn de ogen goed te zien en is het juist daarom een sprekende foto geworden. Prachtig moment. Ook hier weer, aardig om te zien dat het in een zoo is en niet ergens in Afrika. Dat geeft een meerwaarde aan de zoo fotowedstrijd. (Jan Vermeer)

Kaartje (september): Vogel met prooi.  Mooie compositie , erg scherpe foto. De belichting en de kleuren vind ik goed getroffen. (Simone Gerard)

Annemieke (juni): Mooi moment. Met het opspattende water een spannende foto. (Simone Gerard)

Icequeen (januari): Heel fraai winterbeeld. Mooie belichting en heel aaibaar. (Simone Gerard)


Klik hier voor 12 maandwinnaars!