Fotowedstrijd 2009

Fotowedstrijd 2009


De winnaar van de fotowedstrijd van 2009 is bekend!
Dit jaar is de winnaar gekozen door een panel van drie juryleden, onze dank gaat uit naar:
Simone Gerard: Een Nederlandse natuurfotografe, die naast fotograferen ook diverse lezingen en workshops geeft, waaronder workshops dierentuinfotografie en roofvogelfotografie.
Jan Vermeer: Een internationaal bekende Nederlandse natuurfotograaf en de huisfotograaf van Apenheul. Daarnaast geeft hij ook diverse workshops en organiseert zelfs hele fotografiereizen.
Luc Wiseler: Een Belgische natuurfotograaf en de huisfotograaf van Parc Paradisio.

Daarnaast mochten de leden van Zoosite ook hun stem uitbrengen. Op ons forum staat de volledige uitslag, hier de uiteindelijke top 3, voorzien van jurycommentaar.

De winnaar: Icequeen

De tweede plaats: Kaartje

 
 

Simone Gerard: Mooie foto, de gorilla heeft een dreigende blik, een goed gepakt moment. Door de uitsnede komt de nadruk op de bek te liggen en  laat hij letterlijk zijn tanden zien.

Luc Wiseler: Ik hou veel van de sereniteit die dit vreedzame dier uitstraalt en waarvan men zou zeggen dat hij lacht naar de fotograaf. Dit intelligente dier straalt een samenzweerderig gevoel uit.

De derde plaats: Drentse

De derde plaats: Zooganger

De derde plaats: Harald Lassner

Jan Vermeer: Als je het ene beetje in de gaten houdt weet je als fotograaf dat wanneer het warm weer is olifanten in de zoo worden nat gehouden. Kwestie van timing dus om dit soort foto’s te kunnen maken. De olifanten op de achtergrond zijn een belangrijk onderdeel van de foto, zonder zou de foto een stuk minder interessant zijn. De prominent olifant staat goed in beeld en heeft de slurf in de juiste positie. Op het goede moment afgedrukt!

Jan Vermeer: Deze foto laat heel mooi het gedrag van de dieren zien en bovendien is de compositie ook prima. Vaak gaat dat niet goed samen, maar hier is dat heel goed gelukt. Let vooral op de voorpoot van de moederzeehond. Dat voegt iets extra’s toe aan de foto en maakt het compleet. Mooi moment dat in de dierentuin met wat geduld te zien is.

Luc Wiseler: Prachtige foto van een valk. Deze roofvogel die op bevroren takken zit, met de blauwe lucht op de achtergrond if super. Het enige dat me wat stoort is de centrale positie van de valk op de foto, een andere plaatsing in het beeld zou me niet tegengevallen zijn.

Met een eervolle vermelding voor Rob.
Simone Gerard: Vliegbeeld , een moeilijk te maken foto. Zeker met dit donkere weer. Dat is goed gelukt. Mooie uitsnede en compositie


Elke maand houden we op zoosite een fotowedstrijd met een thema. Het stemmen op het thema en de fotowedstrijd gebeurt op het forum van zoosite, daarom kunnen ook alleen leden van het forum meedoen aan de wedstrijd. Je hoeft niet actief mee te doen op het forum om mee te mogen doen met de fotowedstrijd, elk lid mag mee doen.

Wall of fame 2009:

Winnaar januari: Harald Lassner

Winnaar februari: Dragonlady

 Winnaar Maart - Kaartje

Januari: Harald Lassner
Thema: winterwonderland

Februari: Dragonlady
Thema: Architectuur

Maart: Kaartje
Thema: Close Encounters

 Winnaar april: Grace

 Winnaar mei: Adriaan

 Winnaar mei: Rob

 April: Grace
Thema: Klein

 Mei: Adriaan
Thema: In de lucht

 Mei: Rob
Thema: In de lucht

 Winnaar juni: Drentse

 Winnaar juli: Lefferien

 Winnaar augustus: Grace

 Juni: Drentse
Thema: Dikhuiden

 Juli: Lefferien
Thema: European Carnivores

Augustus: Grace
Thema: Fun in the Sun

 Winnaar september: Kaartje

 winnaar oktober: Icequeen

 winnaar november: Icequeen

September: Kaartje
Thema: (onder)water

Oktober: Icequeen
Thema: primaten

November: Icequeen
Thema: lui

winnaar december

 

 

December: Zooganger
Thema: vrije keuze