Carnivore Car Chase


In de bij EAZA aangesloten dierentuinen van Nederland zijn een groot aantal Europese roofdieren te vinden, van poolvossen en ijsberen in Diergaarde Blijdorp tot Europese otters in AquaZoo, van Europese lynxen in Artis tot veelvraten en Europese nertsen in GaiaPark Kerkrade Zoo.

In totaal huisvesten zeven Nederlandse EAZA tuinen een of meer van de twaalf dieren die op de campagne posters van EAZA staan. Zoosite heeft zich voorgenomen al deze zeven dierentuinen op één dag, te weten 5 juli 2009, en binnen de normale openingstijden van die tuinen te bezoeken. Dat is echter nog niet alles, Zoosite wil namelijk niet alleen de dierentuinen bezoeken, maar binnen die dierentuinen ook langs alle verblijven lopen waar een Europees roofdier in gehuisvest is, in totaal op dit moment 22 stuks!

Dit klinkt misschien nog redelijk makkelijk, maar gezien de ligging van deze tuinen is dat het zeker niet! De Carnivore Car Chase zal lopen van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam naar Artis in Amsterdam. Vanaf Amsterdam moet de afsluitdijk overgestoken worden om bij Leeuwarden uit te komen en AquaZoo te bezoeken. Vanaf Leeuwarden moet Kerkrade bezocht worden terwijl onderweg Amersfoort, Rhenen en Mierlo nog aangedaan moeten worden, een hele klus dus.

Zoosite doet deze actie natuurlijk niet voor niets, het is de bedoeling dat we met onze actie door middel van sponsoring een leuk bedrag ophalen voor de in nood zijnde European Carnivores. Zoals met een echte sponsorloop, waarbij je per gelopen ronde een bedragje kan sponsoren voor b.v. de lokale sportclub, kan je bij Zoosite voor iedere bezochte tuin (maximaal zeven) of ieder bezocht dier/verblijf (maximaal 22) een bedrag sponsoren.

Hiervoor vul je simpelweg het sponsorformulier in (je kan natuurlijk een maximum bedrag opgeven dat je wilt sponsoren).

Met het invullen van het sponsorformulier maak je bovendien kans op een leuke prijs!

De race zal verlopen volgens een strak tijdschema dat je HIER kunt vinden.

Natuurlijk zal er door ons, vanuit de auto, een blog worden bijgehouden op de race dag, 5 juli!

De volgende dierentuinen hebben hun medewerking aan de Carnivore Car Chase reeds toegezegd:

Dierenpark Amersfoort Zoo
Dierenrijk Mierlo (bij Eindhoven)
Diergaarde Blijdorp Rotterdam Zoo
GaiaPark Kerkrade Zoo
Natura Artis Magistra Amsterdam Zoo