Zoosite en de European Carnivore Campagne 2009

Zoosite en de European Carnivore Campagne 2009


We staan er vaak niet bij stil, maar ook Europa kent veel roofdieren. Misschien zijn ze niet allemaal even imposant als leeuwen en tijgers, maar toch zitten er nog enkele flinke jongens tussen.

En het vervelende nieuws is dat het niet goed gaat met ze. Habitatverlies, broeikaseffect, ontbossing,... het eist allemaal zijn tol van deze prachtige dieren. Als er niet snel wat gedaan wordt, is het voor vele soorten te laat!

Daarom organiseert EAZA dit jaar de European Carnivore Campaign en zet zo 12 bedreigde roofdiersoorten in de kijker.
Ook Zoosite draagt dit jaar weer zijn steentje bij en probeert geld op te halen voor deze campagne met diverse activiteiten.

- Op 5 juli starten wij onze campagne met een sponsoractie: de Carnivore Car Chase. Op deze dag zullen wij alle dierentuinen bezoeken die één of meer roofdieren uit de campagne huisvesten, ook zullen we deze dieren bezoeken. En dit allemaal binnen de openingstijden. Klik snel verder om meer te lezen en ons te sponsoren! Je kunt zelfs een prijs winnen als je ons steunt.

- Ook dit jaar zullen we weer in diverse Nederlandse dierentuinen staan met de Zoosite stand om daar via diverse activiteiten geld op te halen voor de Europese roofdieren. Kijk verder voor plaatsen en datums en kom langs om ons en de roofdieren te steunen!

- Als laatste actie van dit jaar voor de roofdieren zullen we een veiling organiseren met diverse dierentuin gerelateerde items waar je op kunt bieden.

Uiteraard gaan alle opbrengsten van deze acties volledig naar de carnivoren campagne.

Zoosite is een Officiële deelnemer aan de EAZA European Carnivore Campaign.