Campagne 2008 - Amphibian Ark

Campagne 2008 - Amphibian Ark


2008
Zoosite zet zich dit jaar mee in voor de EAZA Campagne 2008

In 2008 hebben we besloten dat we ons met zoosite gaan inzetten voor een aantal goede doelen waar de dierentuinen zich ook voor inzetten. Beginnend met de Amphibian Ark campagne, gaan we elk jaar actief acties voeren voor de jaarlijkse EAZA campagnes.

Voor Amphibian Ark kwamen we op het idee om met een stand in dierentuinen te gaan staan. Op die stand stonden twee terraria met drie soorten kikkers (chinese vuurbuikkikkers, koraalteenboomkikker en witlip boomkikker) met de nodige educatie en een groot aquarium met water voor een spel om geld mee op te halen. De bedoeling was om muntjes in een glas in het water te gooien. Gooide je raak? Dan kreeg je een zakje kikkersnoepjes. Dit bleek een zeer aantrekkelijk spel. En om de aandacht van het publiek te trekken hadden we ook nog een kikkerpak gehuurd.

De eerste dierentuin waar we stonden was Gaiapark op 17 augustus.

De kinderen vonden het leuk om naar de kikkers te kijken Maar er werd ook enthousiast aan het spel mee gedaan Wat een drukte!

 

 

 

 

Na een succesvolle eerste dag gingen we een week later, 24 augustus, naar Parc Paradisio om op dezelfde manier geld in te zamelen.

De stand in Paradisio Gooi hem er maar in

 

 

 

 

Helaas moesten we de boel wat eerder opbreken omdat het behoorlijk hard ging regenen. Maar een week later konden we weer aan de slag in Safaripark Beekse Bergen:

Het was prachtig weer en dus heel druk

Even onze campagne tshirten showen

Laat maar rollen dat geld

 

 

 

 

En zo kwamen we al op een aardig bedrag voor de kikkers. Maar we waren nog niet klaar. Nadat de kikkers zo braaf mee waren geweest naar de dierentuinen, besloten we ze een goed tehuis te geven bij Sven en Davinia en gingen we op het zoositeforum eens kijken of er interesse was om deze leuke diertjes te adopteren. En zo vonden 10 kikkers een peter/meter.

Certificaat van Peterschap

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Uiteindelijk zijn wij op het prachtige bedrag van € 385,20 gekomen om te doneren aan de Amphibian Ark campagne van EAZA, waar we ook nog even langs zijn geweest om symbolisch een cheque te overhandigen: