DoeZoo Insektenwereld

Inleiding: 

In DoeZoo Insektenwereld betreedt je de wereld van de insekten. Je komt er niet alleen insekten tegen, maar ook insektenetende dier en planten. Bijvoorbeeld spinnen, neusberen, hagedissen, kikkers, egels, etc. Daarnaast zijn er ook slangen.
Insektenwereld is ook een opvangcentrum voor insekten, insekteneters en reptielen.

Adres: 

Wierde 17
9965 PG  Leens

Telefoon: (+31)(0)595-572659
Website: www.doezoo.nl
E-mail: info@doezoo.nl
 

Openingstijden: 

Tijdens (basis)schoolvakanties:
Maandag tot en met zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zondag: Gesloten

periode 1 mei - 30 december:
Maandag tot en met zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zondag: Gesloten

Buiten (basis)schoolvakanties periode 1 januari - 30 april:
Maandag tot en met zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
Zondag : Gesloten 

Feestdagen: Tweede Kerstdag geopend Eerste Kerstdag, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag gesloten

Toegangsprijzen: 

Volwassenen

€  7,00

Kinderen (0-2 jaar)

gratis

Kinderen (3-9 jaar)

€ 7,00

Senioren (65+)

€ 7,00

 

Extra informatie: 

Gethematiseerde dierentuin

1 hectare

Honden niet toegestaan m.u.v. hulphonden

Het overgrootte deel van het park is rolstoeltoegankelijk.

Onbekend

U kunt eten en drinken verkrijgen in Herberg de Wierde van koffie/thee met iets lekkers tot een lunch.

bezoekersaantallen: 

Deze dierentuin heeft nog geen nominaties ontvangen voor de ZooSite Awards.

Geschiedenis

Sinds 1998 bestaat in Leens het project ‘Insektenwereld’. Wat ooit begon als een hobby van Ton & Gonda van der Made is in de loop der jaren uitgegroeid tot een attractie waar jaarlijks duizenden mensen op af komen.
Tijdens het bezoek aan Insektenwereld vindt er een bijzondere ontmoeting plaats tussen mens en natuur. Het open karakter van het centrum gecombineerd met uitleg van de bevlogen Ton maakt dat het bij Insektenwereld niet alleen maar om kijken, maar ook om ruiken, voelen, proeven en horen. Oftewel beleven met al je zintuigen.

In 2003 is het in initiatief ontstaan om Ton & Gonda op gestructureerde wijze bij te staan. Insektenwereld was, gelet op de omstandigheden in die tijd, tot maximaal formaat uitgegroeid. Door een gebrek aan ruimte moest Insektenwereld verhuizen. Ook is er in dat jaar besloten een stichting op te richtting met als doel het ontwikkelen en onderhouden van een natuur- en milieueducatiecentrum (natuurdoecentrum) in Leens.

In het voorjaar van 2004 is Insektenwereld verhuist vanaf Valge naar De Wierde. De voormalige ‘camping de Marne’ is nu het nieuwe terrein van Insektenwereld.

Op dit moment ( 2009 ) zijn de volgende onderdelen gerealiseerd : Herberg de Wierde : Horeca paviljoen met theaterruimte en Doeruimte voor knutselactiviteiten voor de kinderen , museum zolder.
Oehoe verblijf , klein dieren weide, voliere, vogelvlucht, diverse dierverblijven.
Expohal 360m2 is opgeleverd in voorjaar 2009 en word nu ingericht met prachtige nieuwe dierverblijven.
Opgeleverd in juni 2009 : Leguanen verblijf 7mtr hoog 5 mtr diep en 6 mtr breed en een zwemvijver met ook eendjes en vissen samen met de leguanen. Woestijn gedeelte met baardagama\'s en landschildpadden. Verblijf voor de nijlrozets ( vleerhonden).
Verblijf in aanbouw voor de konijnenuiltjes.
In de loop van het jaar 2009 starten we met de bouw van de volgende verblijven in de expohal: Oerwoud voor de boa constrictors, Termietenheuvel 5 mtr hoog met daarbij de verblijven voor de varanen, schildhagedissen, dwergmangooste en slangen, en de zeesnoezelbios.
In de loop van 2010 zullen wij de hal verder inrichten met diverse gebieden zoals : Woestijn,gematigde gebieden, oerwoud,mangrove en de zee.

bron & tekst: website Insektenwereld

Routebeschrijving

Uw browser kan de <a href="http://www.gofalk.com/routenplaner/routeplanner.jsp" _fcksavedurl="http://www.gofalk.com/routenplaner/routeplanner.jsp" title="Routenplaner Falk">Routeplanner Falk</a> jammer genoeg niet weergeven.

WeerOnline.nl