Stichting AAP

Inleiding: 

Stichting AAP is een Europees opvangcentrum voor uitheemse dieren. AAP is gespecialiseerd in het opvangen van apen en uitheemse kleine zoogdieren. Deze dieren zijn vaak afkomstig van de illegale handel, proefdierlaboratoria, circussen, louche dierentuinen of rechtstreeks van particulieren. Het uiteindelijke doel is om de dieren geestelijk en lichamelijk weer gezond te maken en ze daarna te herplaatsen in een meer natuurlijke omgeving, in de vorm van een reservaat of gerenommeerde dierentuin. Gemiddeld heeft AAP rond de 300 dieren in opvang.

Stichting AAP heeft een plaats op ZooSite gekregen omdat zij een dierentuinvergunning hebben en naast de opvang ook een dagelijks bezoekbaar deel hebben in de vorm van de Apeneilanden. Bezoekers kunnen hier zonder rondleiding terecht om naar de apen te kijken.

Adres: 

Kemphaanpad 1
1358 AC  Almere

Telefoon: 036-5238787
Website: www.aap.nl
E-mail: info@aap.nl

Highlights: 

De Apeneilanden: ruime groene apeneilanden voor mantelbavianen, groene bavianen en berberapen. AAP heeft de Apeneilanden ontwikkeld voor dieren die moeilijk of niet herplaatsbaar zijn. Op deze eilanden is voldoende ruimte om apen langdurig te kunnen huisvesten. Ook kunnen geresocialiseerde groepen, die klaar zijn om herplaatst te worden maar waarvoor we nog geen geschikt adres hebben gevonden, hier voor langere tijd een royaal onderdak krijgen.

Openingstijden: 

Het opvangcentrum is voor publiek niet zomaar te bezoeken. Een uitzondering hierop zijn de Apeneilanden en het Rondje AAP: daar is iedereen welkom. Voor meer informatie, klik hier

Toegangsprijzen: 

Toegang tot de apeneilanden is gratis, maar wilt u stichting AAP graag steunen in hun werk kijk dan hier

Extra informatie: 

Opvangcentrum voor uitheemse dieren. Er is gratis toegang tot de Apeneilanden. Het verdere opvangcentrum kunt u niet bezoeken.

Honden zijn niet toegestaan op de vlonders van de Apeneilanden


De paden op het Stadslandgoed de Kemphaan zijn verhard en dus toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn invalidenparkeerplaatsen en er is een invalidentoilet in het hoofdgebouw. Het hoofdgebouw is ook toegankelijk via een hellingbaan.

 U kunt u auto gratis parkeren op het parkeerterrein van Stadslandgoed de Kemphaan.

Er is een restaurant in het hoofdgebouw van Stadslandgoed de Kemphaan (naast de Apeneilanden), deze is vanaf 11 uur geopend.
 

bezoekersaantallen: 

Deze dierentuin heeft nog geen nominaties ontvangen voor de ZooSite Awards.

Bijzondere dieren: 

Bezoekbare dieren:

Berberapen

Mantelbavianen

Groene bavianen

Plattegrond

Hoewel het Apenhuis, de quarantaine en het Chimpanseecomplex niet toegankelijk zijn voor bezoekers, heb je toch de mogelijkheid onze dieren daar van een afstand te zien. Om het complex heen loopt namelijk een wandelpad, het 'Rondje AAP', waar tevens een verrekijker staat zodat je de dieren toch goed kunt bekijken (mits ze buiten zijn). Op onderstaand kaartje kan je zien hoe je kunt lopen om zowel de Apeneilanden als de overige faciliteiten van AAP te zien.

Routebeschrijving

Uw browser kan de <a data-cke-saved-href="http://www.gofalk.com/routenplaner/routeplanner.jsp" href="http://www.gofalk.com/routenplaner/routeplanner.jsp" title="Routenplaner Falk">Routeplanner Falk</a> jammer genoeg niet weergeven.
 

WeerOnline.nl