Aqua Zoo Friesland

Inleiding: 

Het voormalig otterpark is sinds 2003 in handen van Zodiac Zoos. Het park heeft een ware metamorfose ondergaan. De otters zijn lang niet meer alleen en hebben gezeldschap gekregen van allerlei diersoorten. Net zoals in de rest van de Zodiac Zoos gaat het hier uiteraard om vooral kleinere diersoorten, de specialiteit van Zodiac Zoos. Spectaculair is het ruim opgezet zeeberen verblijf.
Op 26 januari 2015 is bekend geworden dat Zodiac Zoos falliet is verklaard. Inmiddels zijn de drie dierentuinen van Zodiac Zoos overgenomen door Libema. In de toekomst zal Aqua Zoo zich nog meer gaan richten op diersoorten in en rondom het water.

 

 

Adres: 

Aqua Zoo Friesland
De Groene Ster 2
8926 XE Leeuwarden

Telefoon: 0511-431214
Website: www.aquazoo.nl 

 

Highlights: 

- Kangeroedoorloopgebied: moeraswallabies, parmawallabies en rode reuzenkangeroes

- Reuzenotters

- Zeehondensafari: op gezette tijden kunnen bezoekers met een verzorger op een trekvlot het zeehondengebied op om de dieren te voeren.

Openingstijden: 

Dagelijks geopend vanaf 10 uur, sluitingstijden varieren, klik hier voor een overzicht

 

Toegangsprijzen: 

Volwassenen

€ 17,00

Kinderen (0-2 jaar)

gratis

Kinderen (3-9 jaar)

€ 17,00

Senioren (65+)

€ 17,00

 

Extra informatie: 

12 hectare
Dierenpark met nadruk op dieren die in en nabij het water wonen.

Huisdieren zijn helaas niet toegestaan in Aqua Zoo Friesland.


AquaZoo Friesland is zeer toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kunt enkele poortjes tegen komen waar je hulp bij nodig hebt. Medewerkers van het park zijn altijd bereid je te helpen. Enkel de Zeehondensafari en de roeibootjes zijn helaas niet toegankelijk.
Er is een rolstoeltoilet aanwezig in het park en er zijn rolstoelen om te lenen. Het is aan te raden deze vooraf te reserveren via info@aquazoofriesland.nl.

Parkeren is gratis op de ruime parkeerplaats voor de ingang.


Aquazoo Friesland beschikt over een restaurant waar u kunt eten en drinken. Er zijn diverse broodjes verkrijgbaar, maar ook warme maaltijden.
 

bezoekersaantallen: 
Ontvangen Awards 2007 Beste Website
 
Nominaties 2016 Mooiste Nieuwe Verblijf
2016 Leukste Aanwinst
2013 Leukste Geboorte
2012 Meest Innovatieve Dierentuin
2012 Leukste Geboorte
2011 Leukste Geboorte
2011 Leukste Aanwinst
2009/2010 Mooiste Nieuwe Verblijf

 

Bijzondere dieren: 

- Zuid-Amerikaanse zeebeer

- Reuzenotter

- Moeraswallabie

- IJsbeer

 

 

Plattegrond

Foto-impressie

Klik op de foto's voor een groter formaat

Ingang zwartvoetpinguins
IJsberen Zeehonden
Californische zeeleeuwen Zuid-Amerikaanse zeeberen
Reuzenotters Binnendoar: piranha's en pacu's

 

 

Geschiedenis

Per 1 januari 2003 kwam het voormalige otterpark in recreatie gebied de Groene Ster in handen van Zodiac Zoos. Deze organisatie was toen ook de eigenaar van dierenpark Wissel in Epe en Zoo Parc in Overloon. Beide tuinen waren verlieslatend toen Zodiac Zoos zich erop stortte en draaien nu goed. De in Warnsveld gevestigde instantie zag daarom wel heil in het otterpark dat maar niet van de grond wilde komen.

Al vanaf het begin, in 1994, werd Otterpark Aqualutra achtervolgd door financiële problemen. Eind maart 2000 ging het zelfs failliet. In het voorjaar van 2001 nam de Libémagroep het park over en veranderde de naam in Otterpark Leeuwarden. De nieuwe eigenaar was van plan een groot park op te richten met dieren uit Noord-Europa. Omdat subsidie uitbleef, kon of wilde Libéma dit niet doorzetten.

Bij de overname hoopte Zodiac Zoos op vijftigduizend bezoekers, vijftienduizend meer dan het voorgaande jaar onder Libéma. Maar halverwege het openingsjaar heeft de organisatie de prognose bijgesteld. Tot 1 juli passeerden er al 35.000 de kassa. Dus moet, aldus Wagenaar, het totaal aantal bezoekers over heel 2003 wel op 75.000 kunnen uitkomen.

De komende jaren zal Aqua Zoo veranderen van een otterpark in een tuin met dieren die vooral voorkomen in waterrijke gebieden. Daarnaast zal het gaan om diersoorten die niet in een doorsnee dierentuin te bewonderen zijn, zoals wasbeerhonden, vosmangoesten en halfaapjes. Geregeld komt er een nieuwe soort bij.

Zodiac Zoos heeft al heel wat veranderd en verbouwd. In het entreegebouw het ''Naturama'' zijn kleinere verblijven gemaakt voor leguanen, krokodillen, muismaki's en andere kleine dieren. Het grootste maki-eiland staat nu in Aquazoo en ook een groot kangoeroe doorloopverblijf is geopend. Het park onderdeel Kids kingdom werd toegevoegd, een plek waar diersoorten zitten die populair zijn bij kinderen. Stokstaartjes, klauwaapjes en vosmangoesten zijn onder andere de bewoners. In 2007  werd een groot pinguinverblijf geopend.

Routebeschrijving

WeerOnline.nl