Meest innovatieve dierentuin 2009/2010

 

Parc Paradisio
Het Waalse Parc Paradisio opende in 2009 officieel haar nieuwe gebied. Le Royaume de Ganesha is een verzameling authentieke Indonesische tempels afgewisseld met dierenverblijven en typische Indonesische aankleding. Onder andere Aziatische kleinklauwotters, Indische en Sumatraanse olifanten en onze eigen Spikey, het stekelvarken, met vrouw en nageslacht hebben in Le Royaume de Ganesha een nieuw tehuis gevonden.

GaiaPark Kerkrade Zoo
Met het DinoDome vergrootte GaiaPark in 2009 niet alleen haar aantrekkingskracht op kinderen die willen spelen in de met dinosaurussen en klimrekken bezaaide centrale hal, maar ook op de lokale en internationale zakenmarkt door de toevoeging van diverse vergaderzalen en een groot auditorium. Tevens werd een samenwerkingsverband aangegaan met het dichtbij gelegen Brughof hotel, wat voor de gelegenheid zijn naam veranderde in Zoo Hotel Brughof.

Diergaarde Blijdorp Rotterdam Zoo
Ook in 2009 opende Diergaarde Blijdorp, de winnaar van de innovatie award 2007 en 2008, vele nieuwe verblijven. Hoogtepunten waren onder andere een nieuwe stal voor de giraffenkudde, de aanleg van een bijbehorend buitenverblijf voor giraffen en koedoes en aansluitende hyenaperken. Arctica werd verder verrijkt met verblijven voor Steller zeearenden, poolvossen en sneeuwuilen. De vernieuwingen gingen zo ver dat zelfs de directeur vervangen werd, na 20 jaar nam Ton Dorresteyn afscheid en gaf het stokje met alle gekheid door aan Marc Damen.