Mooiste nieuwe verblijf 2009/2010

 

 

Dierenpark Amersfoort – Het Rijk der Reuzen
De kudde olifanten van Dierenpark Amersfoort kon eind 2009 intrek nemen in hun grote, nieuwe stal die, zoals men mag verwachten, voldoet aan de modernste eisen op het gebied van olifanten houden. Zo moet een zandbodem in het groepsdeel van het verblijf voetproblemen helpen voorkomen. Dat het verblijf ook aan de verwachtingen van de olifanten voldoet bewees Indra, die in november haar dochter Kina in het nieuwe stallencomplex ter wereld bracht

 

AquaZoo Friesland Leeuwarden – Zuid-Amerika biotoop
Voor de voor AquaZoo Friesland nieuwe Zuid-Amerikaanse tapir en capibara’s is een volledig nieuwe, waterrijke biotoop aangelegd. De dieren hebben alle ruimte en de bezoeker kan via verschillende natuurlijke inkijkpunten de dieren in hun natuurlijke omgeving aanschouwen. Zowel de tapir als de capibara’s nemen regelmatig een duik in de grote waterpartij en zijn ook dan goed voor de bezoekers te zien.

Ouwehands Dierenpark Rhenen – Pinguïnverblijf
De Humboldt-pinguïns van Ouwehands Dierenpark konden in 2009 hun langverwachte nieuwe verblijf betreden. Het verblijf is aangekleed met honderden kleine en grote stenen, nesthokken en onderwaterzicht. De bezoeker kan zich, door middel van een tunnel die midden in het verblijf uitkomt in een koepel, onderdeel wanen van de pinguïnkolonie.
 

Diergaarde Blijdorp Rotterdam – Savannegebied
Na jarenlang gehuisvest te zijn geweest in de Rivierahal konden de giraffen van Diergaarde Blijdorp in 2009 verhuizen naar hun nieuwe verblijf langs de spoorlijn. De nieuwe stal biedt de mogelijkheid voor de man om niet alleen buiten tussen de kudde te lopen, maar ook in de stal onderdeel van de kudde te blijven. Tevens biedt de stal de dieren zelf de keuze om binnen of buiten op de eveneens nieuwe savanne te lopen. Een handige droge rivierbedding bezaait met stenen scheidt de giraffen, die niet tussen de stenen door durven te lopen, van de koedoes, die dat wel durven.. Bezoekers kunnen zowel op de savanne als in de stal de dieren op ooghoogte aanschouwen.