Leukste Aanwinst niet-EAZA

Leukste Aanwinst in een Dierentuin niet lid van EAZA / Arrivage la plus chouette
 

Best Zoo - Maguari's
De maguari is een Zuid-Amerikaanse ooievaar met een hoogte van 97 tot 120 cm. Het verenkleed van de magoeari is zwart-wit. Volwassen dieren hebben een blauwgrijze snavel, een oranje huid rond de ogen en witte irissen. De maguari is een zeldzaam gehouden vogelsoort en is maar in 8 andere dierentuinen in Europa te vinden.

Familiepark Harry Malter - bruinbehaarde gordeldieren
Bruinbehaarde gordeldieren komen voor in woestijnachtige gebieden in het zuiden van Zuid-Amerika, met name in Argentinië, Bolivia en Paraguay. In het dierenpark wonen ze samen met witoorpenseelaapjes.

Parc Animalier de Bouillon - genetkat
De genetkat is een klein roofdier uit de familie der civetkatachtigen Het is een solitair nachtdier, die ook in de schemering actief is. Ze worden vooral door de wat onbekendere dierentuinen gehouden en zo ook sinds vorig jaar door Parc Animalier de Bouillon.

Orchideeënhoeve - witoorpenseelaapjes
In de Orchideeën Hoeve woont sinds november 2014 een gezinnetje witoorpenseelaapjes. De 3 aapjes vonden via Stichting AAP een nieuw thuis in het Amazone Regenwoud. De aapjes hebben een geheel nieuw(nacht)verblijf gekregen in de 2.000 m2 grote leefomgeving. Elke dag wordt het deurtje naar de tuin opengezet. De aapjes maken het zeer goed en laten zich elke dag zien buiten hun verblijf. 

Sea Life Scheveningen - zeedraakjes
Vorig jaar april zijn er vier zeedraakjes aangekomen, afkomstig uit de Sea Life in Melbourne. Zeedraakjes mogen niet meer in het wild worden gevangen en zijn moeilijk groot te brengen in een aquarium, daarom worden ze zelden gehouden in dierentuinen. In Scheveningen zwemmen nu twee mannetjes en twee vrouwtjes in een speciaal aquarium rond. Sea Life hoopt met de dieren te gaan kweken.