Leukste Aanwinst EAZA

Leukste Aanwinst in een Dierentuin lid van EAZA / Arrivage la plus chouette

Apenheul - Hanuman langoeren
Sinds 2014 leven er Hanuman langoeren in Apenheul. Daarmee zijn het de grootste loslopende apen in dit apenpark! Hanuman langoeren zijn goede springers. Daarom leven ze in Apenheul in een volière. Zo kunnen ze niet naar de verblijven van de andere apen springen, maar wél gewoon tussen de bezoekers lopen.

Burgers' Zoo - goudbuikmangabeys
In 2014 hebben de gorilla's van Burgers' Zoo gezelschap gekregen van enkele goudbuikmangabeys. In het wild zijn deze dieren in Congo te vinden. In dierentuinen is het een zeldzaamheid, je kunt ze slechts in een handjevol Europese dierentuinen vinden. Burgers' Zoo is de enige in de BeNeLux.

Dierenpark Emmen - Chinese alligators
Vorig jaar zijn er Chinese alligators naar Emmen gekomen met het oog op Wildlands Adventure Zoo Emmen, het dierenpark wat in de lente van 2016 zal openen. Tot die tijd zijn de dieren in het Aziëhuis van het huidige park te bekijken.

Pairi Daiza - reuzenpanda's
Op 23 februari 2014 kwamen er twee reuzenpanda's aan in het Belgische Pairi Daiza en werd daarmee de enige dierentuin in de BeNeLux waar men reuzenpanda's kunt bekijken. Naast vele bezoekers en 250 journalisten, kwam zelfs de Chinese president Xi Jinping op bezoek in Pairi Daiza (dit was de eerste keer in de geschiedenis van China dat een president een bezoek brengt aan een dierentuin).

Ouwehands Dierenpark - roloway meerkat
In Gorilla Adventure, een verblijf voor Westelijke laaglandgorilla's, is sinds vorig jaar ook een Roloway meerkat te vinden. De Roloway meerkat wordt voornamelijk in Duitsland en Frankrijk in dierentuinen gehouden. Ouwehands dierenpark is de enige dierentuin in de BeNeLux.