ZooSite Awards / ZooSite Awards 2017 - de Uitslag / Mooiste Nieuwe Verblijf EAZA

Mooiste Nieuwe Verblijf EAZA


Mooiste Nieuwe Verblijf in een Dierentuin lid van EAZA / Plus beau nouvel enclos
 

Safaripark Beekse Bergen - lippenberen
In augustus is er een nieuw lippenberenverblijf geopend in het safaripark op de plek van het voormalige maleise berenverblijf. Safaripark wilde een verblijf voor de lippenberen maken dat ze meer zou prikkelen en waar de dieren dus ook zichtbaarder zouden zijn. Daarom is een spannend verblijf ontworpen voor zowel bezoekers als beren. Nieuw is de loopbrug, die dwars over het verblijf loopt en de dapperen onder de bezoekers net boven de beren laat wandelen. Er zit zelfs een voerautomaat verwerkt in de brug om de beren te stimuleren op zoek te blijven gaan naar voedsel. De 3 lippenberen wonen er samen met steppenvosjes.

Dierenpark Overloon - leeuwenOp koningsdag hebben zes mannelijke leeuwen, afkomstig uit Safaripark Beekse Bergen, hun intrek genomen in het speciaal voor hen gebouwde verblijf van bijna 2700 vierkante meter in een nieuw deel van Zoo Parc Overloon. De leeuwen zijn te vinden in het Ngorongoro deel van het park, waar ook quessant schapen, sikaherten, Indische antilopen, witnekkraanvogels, cheetahs, wilde honden, kamelen te vinden zijn.

GaiaZOO - rode panda's
In april opende GaiaZOO het rode panda verblijf in gebied ‘Taiga’. De rode panda’s delen hun verblijf met muntjaks. GaiaZOO huisvest een mannetjesgroep rode panda’s. De twee broers die nu in GaiaZOO leven, komen uit het Engelse Wingham Wildlife Park. In de tweede helft van het jaar arriveren nog twee mannetjes. Rode panda’s maken binnen dierentuinen deel uit van een fokprogramma (EEP) voor zeer bedreigde diersoorten.

Wildpark van Han - bruine beren
In 2016 is er een groot stuk gebied bij het berenverblijf van het wildpark van Han getrokken. De twee beren kunnen onder de blokhot naar hun nieuwe gebied lopen waar ze meer ruimte hebben om berendingen te doen. Bezoekers kunnen vanuit de blokhut ook naar de beren kijken. 

Pairi Daiza - gorilla's
In 2016 opende Pairi Daiza een verblijf voor gorilla.s. Twee nagebouwde vulkanen van 19m hoog herbergen de binnenverblijven. De buitenverblijven zijn tegen de hellingen opgebouwd en zijn opgebouwd als eilanden in een van de vijvers van het park. Binnen staan ook levende planten en de dieren hebben natuurlijk daglicht dat binnenstroomt langs de "kratermond" bovenin. bezoekers kunnen de dieren ook binnen bekijken. Pairi Daiza kan plaats bieden aan twee groepen (voorlopig mannengroepen). Eén van de eilanden wordt gedeeld met de colobusapen.