ZooSite Awards / ZooSite Awards 2017 - de Uitslag / Mooiste Nieuwe Verblijf niet-EAZA

Mooiste Nieuwe Verblijf niet-EAZA


Mooiste Nieuwe Verblijf in een Dierentuin niet lid van EAZA / Plus beau nouvel enclos
 

Dierenpark Zie-Zoo - gevlekte hyena's
Vorig jaar is er een groot nieuw verblijf geopend voor de gevlekte hyena's in Zie-Zoo. Het heeft hoogteverschillen, verstopplekken zodat dieren elkaar uit de weg kunnen en water waar de dieren in kunnen. Binnen kunnen de dieren goed van elkaar gescheiden worden, indien nodig en er is buiten ook nog een separatieruimte. 

Dierenpark Born - 7 uilenverblijven
In 2016 zijn er totaal 7 Uilenverblijven vernieuwd. De dieren zijn er flink op vooruit gegaan, ieder verbijf is 3x zo groot, waardoor de dieren nu ruimte hebben om te vliegen. Ook is er in elk verblijf een mooi nachthok en diverse roestplekken voor de uilen. 

Landgoed Hoenderdaell- Zuid-Amerikaanse verblijven
Er zijn 2 nieuwe eilanden gemaakt, ,de eerste is voor de Capibara’s en deze kunnen nu dan ook heerlijk door de sloten heen gaan en zo op het eiland komen van de Ringstaartmaki’s. Het tweede eiland is voor de Capucijnapen met diverse verwarmde binnen-verblijven,op dit eiland leven 6 Capucijn-apen en 3 Rode Neusberen.

Aquarium van Brussel -recief zeewater aquarium  met vissen uit Atlatische oceaan
Aquarium in polyester voorkant 180cm X breed100cm X hoogte 85cm
Lichten: sera deep sea T8 36W, sera blue sky royal T8 36W, aqua medic aqualine 10000 HQI 150W X 2; van 8 => 18.15u
Pompen: Tunze Nanostream 6045 4500 l/h 7 w X 3 + Tunze Stream 6080 8500 l/h 20 w x 2, interstreamer Tunze
Dieren: Amblygobius phalaena, Centropyge argi, Chromis retrofasciata, Gramma loreto, Labroïdes dimidiatus, Microspathodon chrysurus, Zebrasoma desjardinii, Astrea tecta, Euplica versicolor, Lysmata amboinensis, Muricea sp, Plexaurella, Pseudoplexaura, Pseudopterogorgia, Sinularia brassica, Tripneustes gratilla, Sinularia sp

Zee aquarium Bergen aan Zee - terraria, zeehonden bassin en nieuwe inkom
Na 4 maanden gesloten en ingrijpende verbouwing is Zee aquarium Bergen aan zee in mei weer opengegaan. Nieuw zijn o.a. de inkom en 12 terraria met vogelspinnen, boompythons, kraaghagedissen, gekko’s, een kameleon, een vliegend hert  etc. In september is daar nog een zeehondenbassin bijgekomen van 75 vierkante meter groot, 2 meter 20 diep en bevat 220.000 liter water.