ZooSite Awards / ZooSite Awards 2017 - de Uitslag / Mooiste Nieuwe Gebied EAZA

Mooiste Nieuwe Gebied EAZA


Mooiste Nieuwe Gebied in een Dierentuin lid van EAZA / nouvelle zone la plus belle

Dierenpark Amersfoort - het Woud
Met de opening van het Woud in juli 2016 is er weer een nieuw stukje Dierenpark Amersfoort gerealiseerd. In het woud vind je een verblijf voor Europese wolven, maar ook dassenfamilie in een dassenburcht. Via ondergrondse gangen kan de bezoeker hier een kijkje nemen en ondertussen ook eikelmuizen en rugstreeppadden ontdekken. 

Avifauna - Nuboso
In juni is er in Avifauna een nieuw doorloopgebied geopend met de naam Nuboso. Hier wordt een Zuid-Amerikaans nevelwoud nagebootst met 4 soorten apen (keizertamarins, rode titi's, witgezichtsaki's en witgezichtoeistities), wilde cavia's en vogelsoorten als kuifsierema's, nachthokko's en kuiftinamoes. Met koud of nat weer zijn de dieren in hun binnenverblijf te zien.

Zoo Antwerpen - savanne met kaapse buffels
In 2016 is er een nieuw savanne biotoop geopend in Zoo Antwerpen voor kaapse buffels en 250 vogels (koereigers, ibissen, toerako's etc). Voor de vogels is het gebied van 1,5 hectare m.b.v. 8 pylonen overdekt met een stalen net. Naast een zandvlakte is er voor de buffels ook een modderpoel. Er naast is een nieuw restaurant verrezen met panoramisch uitzicht op het gebied.

Diergaarde Blijdorp - koraalgebied
Diergaarde Blijdorp is begonnen aan vernieuwen van het oceanium, in 2016 is het eerste vernieuwde gebied geopend: een stukje Great Barrier reef. Tussen het kleurrijke (nep)koraal zwemmen al even kleurrijke vissen, waaronder 3 soorten murenen. Ook is er veel aandacht voor educatie d.m.v. projectie. 

GaiaZOO - Taiga voliere
In oktober heeft GaiaZOO een nieuw gebied in het Taiga deel van het park geopend op de plek waar voorheen de roofvogelpresentatie was. Er is een 1600m2 vrije vlucht volière van 12 meter hoog (met doorloop voor bezoekers) in de plaats gekomen met daarin twintig vogelsoorten van heel verschillende ‘pluimages’ (gieren, waadvogels, eenden, insecteneters) uit het het Europese en Aziatische noordelijke halfrond.