ZooSite Awards / ZooSite Awards 2017 - de Uitslag / Leukste Geboorte niet-EAZA

Leukste Geboorte niet-EAZA


Leukste Geboorte in een Dierentuin niet lid van EAZA / Naissance la plus chouette
 

Sea Life Scheveningen - Humboldtpinguins
Vorig jaar in mei zijn er voor het eerst twee pinguins uit het ei gekropen in Sea Life Schevingen. In juli waren ze voor het eerst voor het publiek te zien in het pinguinverblijf wat pas in 2015 is geopend.

Dierenpark Zie-Zoo - zwarte beren
In januari 2016 zijn er twee zwarte beren geboren in Dierenpark Zie-Zoo, een mannetje en een vrouwtje. Een bijzondere geboorte, want het was alweer 25 jaar geleden dat er zwarte beren in een Nederlandse dierentuin geboren waren. Vanaf eind april waren ze voor het eerst te zien voor het publiek. 

Artisklas - 50 geelbuikvuurpadden
In de zomer van 2016 zijn er zeker 50 geelbuikvuurpadden geboren in Artisklas. Geelbuikvuurpadden zijn zeldzame dieren in het wild, in Nederland zijn ze nog maar op enkele plaatsen te vinden en in België zijn ze nagenoeg uitgestorven.
Artisklas is de enige dierentuin in de BeNeLux die deze soort in de collectie heeft. Het zijn overigens kikkers, geen padden.

Dierenpark de Oliemeulen - Dwergkrokodillen
In september 2016 zijn er in Dierenpark de Oliemeulen dwergkrokodillen geboren. Daarvoor was het 30 jaar geleden dat er dwergkrokodillen in een dierenpark in Nederland geboren waren! Een zeer bijzondere geboorte dus! De jongen zullen dan ook gaan bijdragen aan het kweekprogramma in binnen (Europese) dierentuinen.