Leukste Aanwinst EAZA


Leukste Aanwinst in een Dierentuin lid van EAZA / Arrivage la plus chouette
 

Apenheul - roodkruinmangabey
Roodkruinmangabeys zijn niet veel te zien in Europese dierentuinen, Apenheul is de enige dierentuin in de BeNeLux. Er zijn nu 3 vrouwen en een man, ze zijn te vinden in het voormalige neusapenverblijf wat is aangepast aan de behoeftes van de roodkruinmangabeys.

Aquazoo Friesland - ijsberen
In 2016 is er flink geinvesteerd in AquaZoo Friesland met de bouw van een groot ijsbeerverblijf. In de zomer zijn er 2 mannelijke ijsberen aangekomen, waarmee het park er een grote publiekstrekker erbij heeft gekregen.

Artis - jaguars
Het duurde even, maar vorig jaar december is eindelijk het nieuwe verblijf voor jaguars geopend.
Voor het verblijf zijn een koppel jaguars naar Artis gekomen, een gevlekte en een zwarte. De jaguars maken deel uit van een fokprogramma en Artis hoopt dan ook dat het koppel voor nageslacht zal gaan zorgen.

Dierenrijk - chimpansees
In 2016 is er in Dierenrijk een verblijf gebouwd voor chimpansees. In juni 2016 zijn er daarvoor 7 chimpansees naar Dierenrijk gekomen. In november werd er na een draagtijd van 7 maanden een chimpansee geboren.

Ouwehands Dierenpark - Maleise beren
In het voorjaar van 2016 zijn er 2 Maleise beren naar Ouwehand gekomen vanuit de dierentuin in Berlijn. Het verblijf was daar te klein. Ze zijn te zien in een afgezet deel van het berenbos.