ZooSite Awards / ZooSite Awards 2016 - de uitslag / Mooiste Nieuwe Verblijf EAZA

Mooiste Nieuwe Verblijf EAZA


Mooiste Nieuwe Verblijf in een Dierentuin lid van EAZA / Plus beau nouvel enclos

AquaZoo Friesland - Zeehondensafari
Op 1 juli opende AquaZoo Friesland het grootste interactieve zeehondenverblijf van Europa. AquaZoo Friesland zet met de Zeehondensafari extra in op beleving bij en interactie met bezoekers. Zij kunnen rond de plas lopen en op verschillende punten uitkijken over het meer met daarin de zeehonden. Op weekend-, vakantie- en feestdagen nodigen de verzorgers meermaals een groepje bezoekers uit die mogen deelnemen aan de ‘Zeehondensafari’. Zij lopen dan langs het strand de steiger op en stappen samen met de dierenverzorger op de trekschuit.
(Tekst: AquaZoo Friesland)

Avifauna - Oosterse Tuin
Vorig jaar april heeft Avifauna de Oosterse Tuin geopend. Een verblijf voor o.a. rode panda's, Mantsjoerijse kraanvogels.
Met de komst van de rode panda's vervolgt het park zijn nieuwe koers om de diercollectie steeds meer uit te breiden met zoogdieren. 

Ouwehands Dierenpark - Sidderalen aquarium
In 2015 heeft Ouwehands Dierenpark het grootste sidderalenaquarium van Europa geopend.
Acht sidderalen zijn verhuisd naar hun nieuwe onderkomen. Het nieuwe aquarium is een Zuid-Amerikaans onderwaterpanorama van 7 meter lang, 5 meter breed en 1,40 meter diep met een inhoud van 45 m3. 
(Tekst: Ouwehands Dierenpark)

Planckendael - Ringstaartmaki's doorloopverblijf
Bezoekers wandelen via een hut in het Afrikadorp binnen in het gloednieuwe lemurenverblijf. Deze actieve publiekslievelingen vormen een absolute meerwaarde voor het park en haar bezoekers. De familie bestaat uit zeven ringstaartmaki’s en drie moormaki’s. De dieren kunnen naar hartenlust klimmen en klauteren in een grote, vrije ruimte van twaalf meter hoog.
(Tekst: Planckendael)
 

Safaripark Beekse Bergen - Olifantenstal
Vorig jaar april is de nieuw binnenverblijf voor Afrikaanse olifanten geopend. De stal bestaat uit separate boxen en een groepsstal waar de olifanten samen leven. Met een droge gracht worden de dieren gescheiden van de bezoekers van de educatieve bezoekersruimte. 
Het verblijf is voor de nieuwe Afrikaanse olifantengroep die vorig jaar uit Duitsland is aangekomen.