ZooSite Awards / ZooSite Awards 2016 - de uitslag / Mooiste Nieuwe Verblijf niet-EAZA

Mooiste Nieuwe Verblijf niet-EAZA


Mooiste Nieuwe Verblijf in een Dierentuin niet lid van EAZA / Plus beau nouvel enclos
 

Openbaar Aquarium van Brussel - Amazonie aquarium
Het nieuwe aquarium 27-28 huisvest Boulengerella maculata (Snoek tetra), Gymnogeophagus rhabdotus (Gestreepte aardvreter), Laetacara dorsigera (Rood laetacara), Megalechis thoracata, Mesonauta mirificus (Vlagcichlide), Scleromystax barbatus (Bebaarde Corydoras)... . Dit aquarium vervangt twee kleinere. de Ph is 6,5 de conductiviteit 310 microsiemens, de echte volume van het water zonder het decor, het zand, de zijkanten et het glas is ongeveer 2.000l voor 3,80 m lang X 0,82 m breed en 0,85 hoog. Het light is een mix met led 30w (6.500K)X8 en T8 36w (2.700k) X2 en T8 21w (2.700k) X1
(Tekst: Openbaar Aquarium van Brussel)

Familiepark Harry Malter - Rhesusapenverblijf
De familie rhesusapen bewoonde lange tijd een van de oudste verblijven van het park. Hoog tijd dus om ze te verhuizen naar een nieuw en modern onderkomen. Dit is meer dan dubbel zo groot als hun vroegere leefruimte en omvat klimrotsen en -touwen en een ruime waterpartij. De binnenhokken zijn zichtbaar en in de vorm van een tempelruïne. De omgeving is beplant met bamboe en andere exotisch uitziende planten om een echt oerwoudgevoel op te roepen.
 

 

Olmense Zoo - Hudsonwolvenverblijf + nieuwe luchtpad
Het berenbos (met beren en wolven) heeft een zusterverblijf gekregen met een andere ondersoort van wolf (Canis lupus hudsonicus).
Het principe van de brug die door het verblijf loopt is doorgetrokken vanuit het berenbos naar het nieuwe wolventerrein. Dit nieuwe ‘luchtpad’ verbindt het berenbos ook met de savanne.
 

Sea Life Scheveningen - Humboldt Pinguinverblijf Vorig jaar is een stuk van het terras tussen Sea Life en het naastgelegen restaurant Binky Beer verbouwd tot een natuurgetrouw buitenverblijf voor Humboldtpinguins met waterpartij, rotsen, watervallen, broedplaatsen en een onderwatergedeelte. Het verblijf is 150m2 verblijf en voldoet aan de strenge eisen van de Nederlandse en Europese dierentuincommissies.

Dierenpark ZieZoo - Kowariverblijf
In de reptielenzolder van Dierenpark ZieZoo is vorig jaar een nieuw verblijf voor kowari's gemaakt. De kowari is een buideldier afkomstig uit Australië. ZieZoo is de enige dierentuin in de BeNeLux die kowari's in de collectie heeft.