ZooSite Awards / ZooSite Awards 2016 - de uitslag / Leukste Aanwinst niet-EAZA

Leukste Aanwinst niet-EAZA


Leukste Aanwinst in een Dierentuin niet lid van EAZA / Arrivage la plus chouette

Berkenhof's Tropical Zoo - Het Buitenspeelbos
Het buitenspeelbos is net zoals de indoor Kidsjungle een groene natuur speeltuin waar kinderen echt weer even kind kunnen zijn. Kliederen met water en zand, klimmen en klauteren, verstoppen tussen de grote bamboestruiken of keihard van de kabelbaan roetsjen. Het kan en mag allemaal!
Alle speeltoestellen zijn gemaakt van robuust acacia hout en passen perfect in de groene entourage. Volwassenen kunnen heerlijk neerstrijken in de zon op ons aangrenzende tuinterras en genieten van een hapje of drankje. 
(Tekst: Berkenhof Tropical Zoo)

Sea Life Blankenberge - Rocky's Klimparcours
Ontdek in SEA LIFE Blankenberge het grootste klimavontuur! Bereik de overkant via verschillende hindernissen. Zo moet je wandelen over bewegende balken en kan je als een koorddanser over een touw lopen. Glij naar beneden via de splinternieuwe glijbaan of kies voor het klimnet. Voor de allerkleinsten is er natuurlijk ook de mogelijkheid om langs de hindernis te lopen. Ben je een echte avonturier of verkies je liever een iets veiliger parcours? Rocky’s klimavontuur biedt voor elk wat wils. Ook ouders kunnen ten volle meegenieten. Rocky's klimavontuur is een echt avontuur en een leuke ervaring voor zowel jong als oud!
(Tekst: Sea Life Blankenberge)

Kasteelpark Born - Zilvervosjes
Woensdag 18 februari 2015 kreeg Kasteelpark Born twee nieuwe bewoners: twee zilvervosjes.
Op 26 november 2014 was in Hart van Nederland te zien hoe twee zilvervosjes een begraafplaats in Zandvoort terroriseerden. De bezoekers vonden het niet prettig dat deze speelse dieren hier los rondliepen. Stichting AAP heeft de dieren toen gevangen en meegenomen naar Almere. Na deze uitzending hebben we gelijk contact opgenomen met Stichting AAP. Voor onze zilvervos Foxy waren we al een tijdje op zoek naar een vriendje of vriendinnetje. De twee vosjes Plata en Zilar uit Zandvoort zijn daarom van harte welkom in het Kasteelpark.
(Tekst: Kasteelpark Born)
 

Landgoed Hoenderdaell - Oranjehalscasuarissen
In 2015 heeft Landgoed Hoenderdaell een koppel oranjehalscasuarissen ontvangen uit de UK.
Hoenderdaell is zover bekend de enige dierentuin met deze diersoort in zijn collectie.
De oranjehalskasuaris is een zeer grote loopvogel met een zwart verenkleed. Hij heeft een opvallende oranjerode nek en blauw geveerde kop. Verder heeft hij niet twee, maar slechts één roodgekleurde "lel" aan de nek.
De oranjehalskasuaris komt voor in de laaglanden van West-Papoea en op de eilanden Japen, Batana en Salawati (indonesië). Verder in Papoea-Nieuw-Guinea tot aan de rivier de Ramu in de provincie East Sepik. Ze zijn alleen te vinden langs de oevers of rivieren en kustgebieden, moerassige laaglanden en bosrijke gebieden.
(Deel tekst: Landgoed Hoenderdaell)

 

De Orchideeënhoeve - Roodbuiktamarins
Houd de ogen open in het Amazone Regenwoud! Sinds augustus 2015 kun je namelijk drie Roodbuiktamarins spotten. Deze mannelijke dwergaapjes zijn afkomstig uit Aqua Zoo in Leeuwarden en hebben, met hulp van Stichting AAP, een nieuw leefparadijs gevonden in de tropen van de Orchideeën Hoeve.
De Roodbuiktamarins leven oorspronkelijk in de regenwouden van Zuid-Amerika en zijn familie van de klauwaap. De speelse bewoners zijn te herkennen aan hun knalrode buik en de witte haren rondom neus en lippen.
(Tekst: De Orchideeënhoeve)