ZooSite Awards / ZooSite Awards 2015 - de uitslag / Mooiste Nieuwe Verblijf EAZA

Mooiste Nieuwe Verblijf EAZA


Mooiste Nieuwe Verblijf in een Dierentuin lid van EAZA / Plus beau nouvel enclos
 

Avifauna - Madagascargebied
Avifauba, oorspronkelijk een vogelpark, gaat zich naast vogels ook wat meer richten op andere diersoorten, daarom werd vorig jaar een ruim Madagascar doorloopgebied geopend. In dit gebied vind je drie soorten halfapen: ringstaartmaki's, rode varis en kroonmaki's.
 

Dierenpark Amersfoort - Snavelrijk
DierenPark Amersfoort heeft de grootste volière van Nederland geopend. In de indrukwekkende volière van 3000 m² lopen bezoekers tussen vale gieren, maraboes, zwarte ibissen en kroeskoppelikanen. De pelikanen hebben zich op het eiland in het water gesetteld, de gieren verzamelen nestmateriaal in de hoge rotswanden en de maraboes scharrelen tussen het publiek. Zo worden bezoekers echt omringd door tientallen bijzondere vogels.       

Bellewaerde - Amurpanterverblijf
In 2014 kreeg Bellewaerde drie Amurpanters in het kader van het Europese fokprogramma en hopelijk met hun dieren bij te dragen aan het voortebestaan van deze uiterst bedreigde grote kat. Voor de dieren zijn gloednieuwe, ruime verblijven gebouwd.
 

Diergaarde Blijdorp - Hart van Afrika
In 2014 heeft Blijdorp het eerste stukje Hart van Afrika geopend dankzij de steun van de Vereniging Vrienden van Blijdorp. Het betreft een nieuw verblijf voor de penseelzwijnen en bosbuffels, een nieuwe diersoort die nog niet eerder in Blijdorp was te zien.Het gebied is ingericht als een bosachtig biotoop met rotsen, een schuilhut en diverse bomen.  

Wildpark van Han - verblijf voor gewonde gieren
Het Wildpark heeft vorig jaar een open verblijf (zonder netten) gemaakt voor gewonde gieren. Het verblijf is gelegen op een natuurlijke kalksteenrots midden in het park. De (voorlopig) drie gieren die er wonen zijn in Spanje gewond geraakt door stropers en kunne nier meer vliegen. Hier kunnen ze in alle rust en veiligheid verder leven.