ZooSite Awards / ZooSite Awards 2015 - de uitslag / Mooiste Nieuwe Verblijf niet-EAZA

Mooiste Nieuwe Verblijf niet-EAZA


Mooiste Nieuwe Verblijf in een Dierentuin niet lid van EAZA / Plus beau nouvel enclos

Artisklas - Stinkdieren
Artisklas is met uitbreiding van de dierentuin bezig, het wordt 500m2 groter. Vorig jaar hebben de stinkdieren een nieuw verblijf gekregen.

Best Zoo - Stokstaartjes

Sinds mei 2014zijn er stokstaartjes te zien in Best Zoo! Er is een nieuw verblijf voor ze gemaakt. Door het verblijf loopt een tunnel speciaal voor kinderen, zodat zij net als de stokstaartjes echte tunnelspecialisten kunnen zijn. Onder de kindertunnel kunnen de stokstaartjes zelf weer doorkruipen..

Aquarium van Brussel - Centraal Amerika Aquarium
Het oude aquarium nr. 25 werd gemaakt door het team van het Aquarium van Brussel. Het was meer dan 10 jaar oud en gemaakt van hout. In het nieuwe aquarium is het hout vervangen door polyester. Het volledige interieur werd gerealiseerd door het personeel van het Aquarium en stelt een deel van Centraal-Amerika voor. In het Aquarium werden volgende soorten geplaatst: Archocentrus multispinosus (Cichlidé arc-en-ciel – Regenboogcichlide), Ilyodon xantusi (Goodea léopard - Ilyodon xantusi), Thorichthys meeki (Gorge de feu – Vuurkeelcichlide)

 

Taman Indonesia - Voliere met Blauwvleugelkookaburra’s, witwanggaailijsters, Javaanse boomeenden en maskerlelkieviten  
Vorig jaar is er een bijzondere voliere in Taman Indonesia geopend met een unieke combinatie van vogels, wat toch de expertise van het park is. Het heeft zelfs al nakweek van de lelkieviten opgeleverd. 

Dierenpark Zie-Zoo - Nevelpanters
De in 2013 aangekomen nevelpanters hebben in 2014 een nieuw groot verblijf gekregen, achter in het park. Nevelpanters zijn boombewoners, daarom is het een hoog verblijf waar ze lekker in kunnen klimmen. Voor de bezoekers zijn er ook een paar ramen in gemaakt.