ZooSite Awards / ZooSite Awards 2015 - de uitslag / Meest Innovatieve Dierentuin

Meest Innovatieve Dierentuin


Meest Innovatieve Dierentuin lid van EAZA / Zoo le plus innovatif

Artis
In Artis zijn in 2014 enkele vernieuwingen doorgevoerd, zoals de Hollandse Polder, een monumentale volière met daarin de grootste collectie lepelaars, liggend aan het artisplein. Maar ook het oudste deel van de monumentale fazanterie is gerestaureerd en heropend. Daarnaast werd Micropia geopend:’s werelds eerste museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt.

---

GaiaZOO
In 2014 heeft GaiaZOO het Taiga gebied voor een groot deel op de schop gegooid, hier is de WolvenVallei gebouwd een gebied bestaande uit: :  Vreemde Vogel Volière,  ParkietenParadijs, Wasberen en stinkdieren, Wolvenverblijf en de SchUILhut  

Pairi Daiza
Het meest memorabele van Pairi Daiza vorig jaar was de komst van de panda's, waarvoor twee grote nieuwe verblijven voor zijn gebouwd grenzend aan de Chinese tuin. Daarnaast zijn er in hetzelfde gebied ook nieuwe verblijven gemaakt voor sneeuwpanters en gouden takins.

Planckendael
In Planckendael is het hele Amerikagebied op de schop gegaan en vernieuwd, er is o.a. een nieuw doorloopverblijf voor Humboldtpinguins, chiliflamingo's en andere vogels geopend van 2600m2, een nieuw verblijf voor reuzenmiereneters, de nieuwe prairi voor bizons en wapiti's.

Safaripark Beekse Bergen
Vorig jaar is er in Beekse Bergen een lang verwacht verblijf geopend voor nijlpaarden. In het verwarmde binnenverblijf vind je ook nijlkrokodillen en vogels. Buiten delen de nijlpaarden hun verblijf met nijlantilopen en sitatoenga's. Daarnaast is er nog een nieuwe voliere voor goliathreigers gebouwd.