ZooSite Awards / ZooSite Awards 2015 - de uitslag / Leukste Geboorte Zoogdier

Leukste Geboorte Zoogdier


Leukste Geboorte van een Zoogdier in een Dierentuin lid van EAZA / Naissance la plus chouette d'un mammifère
 

Dierenpark Amersfoort - Siberische tijgerdrieling
Op 20 juni 2014 werden de drie Siberische tijgerwelpjes geboren, zij zijn de eerste jongen van moeder Angara. De welpjes zijn sinds hun geboorte te bewonderen via de Welpcam, zo hebben duizenden mensen de kleintjes gevolgd. De drieling heeft ondertussen kennisgemaakt met hun vader Ilya en de hele tijgerfamilie is nu buiten te bewonderen in de Stad der Oudheid van DierenPark Amersfoort.  

Zoo Antwerpen - springhaas
In ZOO Antwerpen werd op 3 augustus een springhaasje geboren. Hoewel mama Mel een gezonde nieuwsgierigheid toonde voor haar eerste jong, bleek na enkele uren dat ze het jong niet zoogde. Omdat het eerste jong van het andere vrouwtje Herta om dezelfde reden niet overleefde, werd beslist om dit jong met de hand groot te brengen.

Diergaarde Blijdorp - ijsbeertweeling
Op 2 december 2014 is er een ijsbeertweeling geboren in Blijdorp. De laatste keer dat er een tweeling was geboren was in 1996. Twee maanden later overleed helaas vader Erik. De beertjes zijn sinds eind februari buiten te bewonderen voor het publiek die geniet van de dagelijkse capriolen vond de twee ontdekkers.

GaiaZOO - Afrikaanse leeuwendrieling
Op 12 november 2014 werd GaiaZOO verblijd met de geboorte van drie leeuwenwelpen. Het vorige nest wat in april was geboren, is helaas overleden, maar met deze drieling gaat alles heel goed. Eind december gingen ze voor het eerst naar buiten en inmiddels kan iedereen dagelijks genieten van de jonge leeuwtjes.

Safaripark Beekse Bergen - twee Kaapse buffels
In augustus vorig jaar is er in Beekse Bergen een Kaapse buffel geboren, een primeur voor het park. Een week later werd er nog een tweede geboren. Het zijn allebei vrouwtjes. Het safaripark is de enige dierentuin in Nederland dat Kaapse buffels heeft.