ZooSite Awards / ZooSite Awards 2015 - de uitslag

ZooSite Awards 2015 - de uitslag

strict warning: Only variables should be passed by reference in /home/zoo/domains/zoosite.nl/public_html/site/modules/book/book.module on line 559.

Pairi Daiza en Orchideeën Hoeve mooiste dierentuinen van de Benelux.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar mag het Waalse dierenpark Pairi Daiza zich de mooiste EAZA dierentuin van de Benelux noemen. Dat is het resultaat van de ruim 10.000 stemformulieren die tijdens de achtste editie van de ZooSite Awards werden ingezonden. Naast de Mooiste Dierentuin ontving Pairi Daiza ook de award voor Leukste Aanwinst voor de komst van de Reuzenpanda’s, met ruim 68% van de stemmen een niet onverwachte “landslide”.

Bij de dierentuinen die geen lid zijn van de Europese dierentuinvereniging EAZA ging de pas sinds april 2014 in het bezit van een dierentuinvergunning zijnde Orchideeën Hoeve aan de haal met de prijs voor Mooiste Dierentuin. De Orchideeën Hoeve, die reeds vier keer door de ANWB werd uitgeroepen tot leukste uitje van Flevoland, mag zich nu, dankzij een stemmerspercentage van 17.10%, een jaar lang ook de mooiste van de Benelux noemen.

De Rotterdamse Diergaarde Blijdorp ontving twee prijzen, die voor de leukste geboorte (ijsbeertweeling) en voor het mooiste nieuwe verblijf, het door de eigen fanclub “Vrienden van Blijdorp” gesponsorde Hart van Afrika. Met deze twee prijzen mag Diergaarde Blijdorp zich tevens de meest succesvolle dierentuin noemen in de geschiedenis van de ZooSite Awards, met in acht jaar tijd in totaal 10 ontvangen prijzen.

De Limburgse dierentuin GaiaZOO, die reeds vier keer werd uitgeroepen tot de mooiste dierentuin van de Benelux, mag zich tijdens haar tienjarig bestaan de Meest Innovatieve dierentuin noemen. Het jubilerende park opende afgelopen jaar diverse nieuwe verblijven die mensen kennis laat maken met uitheemse soorten die meer en meer ook in Nederland te vinden zijn, vanzelfsprekend met een educatief karakter.

Overige prijzen gingen naar het Aquarium van Brussel (Mooiste Nieuwe Verblijf in een niet EAZA dierentuin voor het nieuwe Centraal-Amerika aquarium), Planckendael (Leukste Geboorte voor de Humboldt pinguïns), Sea Life Scheveningen (Leukste Aanwinst Niet-EAZA voor de in de Benelux unieke zeedraakjes) en Olmense Zoo (Leukste Geboorte Niet-EAZA voor een tweeling bij de nevelpanters).

De ZooSite Awards worden sinds 2007 jaarlijks georganiseerd door ZooSite, de grootste, onafhankelijke dierentuin-informatie website van de Benelux. Jaarlijks vinden honderdduizenden unieke bezoekers hun weg naar www.zoosite.nl en .be en vinden daar informatie over alle officiële dierentuinen van de Benelux en omringende landen.

Mooiste Dierentuin (EAZA): Pairi Daiza
Leukste Aanwinst (EAZA): Pairi Daiza - reuzenpanda's

Mooiste Dierentuin (niet-EAZA): De Orchideeënhoeve

Meest Innovatieve Dierentuin: GaiaZOO

Leukste Geboorte (EAZA):
Diergaarde Blijdorp: ijsbeertweeling

Mooiste Nieuwe Verblijf (EAZA): 
Diergaarde Blijdorp - Hart van Afrika

Mooiste Nieuwe Verblijf (niet EAZA):
Aquarium van Brussel - Centraal Amerika Aquarium

Leukste Geboorte (niet EAZA):
Olmense Zoo - nevelpantertweeling

Leukste Aanwinst (niet EAZA)
Sea Life Scheveningen - zeedraakjes

 

Leukste Geboorte (EAZA):
Planckendael - Humboldtpinguins