ZooSite Awards / ZooSite Awards 2014 / Mooiste Nieuwe Verblijf EAZA

Mooiste Nieuwe Verblijf EAZA


Mooiste Nieuwe Verblijf in een Dierentuin lid van EAZA / Plus beau nouvel enclos

Schildpaddenkas

Dierenpark Amersfoort – Aldabra reuzenschildpadden / tortue géante des Seychelles

In het Dinobos van Dierenpark Amersfoort wonen sinds 2013 dieren uit een orde die al voor de dinosauriërs op Aarde voorkwam. Speciaal voor de komst van de Aldabra reuzenschildpadden werd middenin het Nederlandse bos een tropisch verblijf neergezet.

Paleis van Ani

Pairi Daiza – paleis van Ani / palais d’Ani

Pairi Daiza opende in 2013 een nieuw olifanten gebied, gebaseerd op de koninklijke stallen uit India. Het paleis werd “paleis van Ani” gedoopt, vernoemd naar een olifant die enkele maanden eerder in het park tijdens een bevalling om het leven kwam. 

Rendierenverblijf

Grotten van Han – rendieren / renne

In 2013 verhuisden de rendieren van het Domein naar een nieuw gebied aan het begin van het wildpark. Het kalkgras dat in het verblijf groeit geeft het verblijf een uiterlijk dat sterk lijkt op het gebied waar de rendieren in het wild voorkomen. Tevens trekt deze unieke biotoop veel wilde dieren uit de omgeving aan. 

Noordzeegebied

Dolfinarium – Noordzeegebied / zone de la mer du Nord

Het Dolfinarium heeft sinds 2013 twee nieuwe aquaria met Noordzee-bewoners. De twee aquaria tonen het leven in de Noordzee in de zomer en in de winter, waardoor het publiek een beeld krijgt van het verschil tussen de seizoenen onder water. Daarnaast is er een Noordzee laboratorium waar onder andere wordt getoond wat afval doet met de zee.

Gorilla Adventure

Ouwehands Dierenpark – Gorilla Adventure / gorille de l'Ouest

Al ver voor de komst van de gorilla’s naar Rhenen begon de bouw van wat met recht het meest bijzondere gorilla-verblijf van de Benelux mag heten. Een enorme kooi met grote hoogteverschillen en diverse, eveneens enorme, binnenverblijven is middenin Ouwehands Dierenpark opgerezen. Opvallend is dat niet alleen de zes gorilla’s in het gebouw wonen, ook de eigenaar van Ouwehands dierenpark liet zijn kantoor bovenop de constructie bouwen.