ZooSite Awards / ZooSite Awards 2014 / Meest Innovatieve Dierentuin

Meest Innovatieve Dierentuin


Meest Innovatieve Dierentuin lid van EAZA / Zoo le plus innovatif

Zoo Antwerpen
De oudste dierentuin van België vernieuwde in 2013 een groot aantal verblijven. Opvallend daarbij waren met name de verbouwing van het binnenste van het vogelhuis, de toevoeging van beverratten aan Hippotopia, het nijlpaardenverblijf, en de aanleg van nieuwe verblijven voor lemuren en wallaby’s.

Hippotopia: beverrattenverblijf Vogelhuis binnen wallabyverblijf

Artis
In Amsterdam, Nederlands oudste dierentuin, wordt al jaren flink vernieuwd. 2013 was daarop geen uitzondering met onder andere de verbouwing van het onechte gavialenverblijf, de volledige wederopbouw van het wolvenverblijf en de ombouw van het oude nijlpaardenverblijf naar een modern verblijf voor reuzenschildpadden. 

Onechte gavialen verbllijf Schildpaddenverblijf Wolvenverblijf in heropbouw

Diergaarde Blijdorp
In Rotterdam weten ze van aanpakken, geen woorden maar daden is niet voor niets al jaren het motto onder vele Rotterdammers. Zoals ieder jaar vernieuwde en bouwde Diergaarde Blijdorp ook dit jaar weer vele verblijven, waaronder de aanleg van de grootste vlindertuin van Europa, Amazonica. Ook de monumentale dikhuidenvleugel werd geheel vernieuwd en teruggebracht in zijn oude glorie, inclusief twee nieuwe bewoners, de zwarte neushoorns. De monumentale zebrastal werd volledig opnieuw ingericht en ook de grote Aziatische volière werd heropend met nieuwe route en bewoners.

Amazonica zwarte neushoorns en dwergnijlpaarden buitenverblijf Azie voliere