ZooSite Awards / ZooSite Awards 2014 / Leukste Geboorte Zoogdier

Leukste Geboorte Zoogdier


Leukste Geboorte van een Zoogdier in een Dierentuin lid van EAZA / Naissance la plus chouette d'un mammifère

Brilbeer

Zoo Antwerpen – brilbeer / ours à lunettes

Voor het eerste in de geschiedenis van de Zoo van Antwerpen, maar ook voor het eerst in België, werd er in 2013 een brilbeer geboren. 

rode brulaap

Apenheul – rode brulaap / hurleur roux

Nadat in 2012 de rode brulapen arriveerden in Apenheul, waarvoor het park een ZooSite Award ontving, lieten de dieren er geen gras over groeien. In 2013 werden twee rode brulapen geboren, een primeur voor Apenheul en Nederland.

Laagland Tapir

Burgers’ Zoo – laagland tapir / tapir du Brésil

In Burgers’ Zoo, de mooiste dierentuin 2013, werd tijdens de uitreiking van de ZooSite Awards een tapir geboren. Het jong ademde niet, maar dankzij ingrijpen van een verzorgster, die mond-op-slurf beademing toepaste, redde de tapir het. 

Europese bizon

Grotten van Han – Europese bizon / bison d'Europe

In april 2010 werden de eerste Europese bizons geherintroduceerd in het Duitse Rothaargebirge. In 2013 wordt het succes van de uitzetting duidelijk wanneer een van de vrouwen, afkomstig uit het Domein van de Grotten van Han, het eerste in het wild geboren bizon-kalf sinds 400 jaar werpt.

Grant zebra

Bellewaerde Park – Grant zebra / zèbre de Grant

Het Belgische pretpark Bellewaerde is sinds enkele jaren druk bezig met het toevoegen van dieren aan haar collectie. De geboorte van een Grant zebra was in 2013 dan ook een primeur voor het park.