ZooSite Awards / ZooSite Awards 2014 / Leukste Aanwinst EAZA

Leukste Aanwinst EAZA


Leukste Aanwinst in een Dierentuin lid van EAZA / Arrivage la plus chouette

reuzentoerako

Vogelpark Avifauna – reuzentoerako / touraco géant

In 2013 ontving Avifauna vier reuzentoerako’s, als enige dierentuin in Nederland. Een zeldzaamheid in Europese dierentuinen die tevens slecht tot voortplanting komt. Met de kennis van Avifauna hoopt men hun koppels snel tot voortplanting te krijgen. 

De Bruijnpademelon

Zoo Antwerpen – De Bruijnpademelon / pademelon à queue courte

De twee pademelons, kleine kangoeroes uit Nieuw-Guinea, die de Antwerpse zoo in 2013 ontving, maakt van de zoo pas de derde dierentuin met deze soort in Europa en enige in de Benelux. 

Gorilla

Ouwehands Dierenpark – gorilla / gorille 

Sinds 2013 wonen op de Grebbeberg in Rhenen gorilla’s. De groep mannen, jonge vrijgezellen, zijn afkomstig uit een Engelse dierentuin. Ondanks dat de dieren niet allemaal dezelfde vader hebben gedijt de groep van zes goed. 

Okapi

Safaripark Beekse Bergen – okapi

De Afrikaanse collectie van Safaripark Beekse Bergen werd in 2013 uitgebreid met een wel heel bijzondere soort, de zeldzame okapi of bosgiraf. Het safaripark is de enige dierentuin in Nederland met dit prachtige hoefdier. 

Diergaarde Blijdorp – Olli

De noodlijdende Rotterdamse dierentuin Blijdorp kreeg in 2013 steun uit onverwachte hoek. ASR, al jaren de hoofdsponsor van de eveneens Rotterdamse voetbalclub Feyenoord, schonk de diergaarde een half jaar reclame op de shirts van de voetbalclub. Voor de actie werd een mascotte ontworpen, een knuffelolifant met de naam Olli die, mede door een goede reclame-campagne op TV, in korte tijd razend populair werd en inmiddels niet meer is weg te denken uit het beeld van de dierentuin en menig (kinder)kamer.