ZooSite Awards / ZooSite Awards 2012 / Mooiste Nieuwe Verblijf EAZA

Mooiste Nieuwe Verblijf EAZA


Dierenpark Amersfoort – Honderdduizend Dierenhuis

In 2011 opende in Amersfoort in de dierentuin een gebouw dat aan zoveel dieren plaats biedt dat zelfs de naam “Honderdduizend Dierenhuis” het gebouw tekort doet. In het huis wonen bijzondere dieren als slangehalsschildpadden, kameleons en gilamonsters, maar ook een groep parasolmieren. Het grootste dierentransport qua aantal dieren ging hier aan vooraf, er werden 400.000 mieren naar het dierenpark gebracht en losgelaten in een buizensysteem dat door het hele gebouw loopt.

ZooParc Overloon – Zeehonden

In april 2011 kregen de, eveneens nieuwe, zeehonden van ZooParc Overloon een natuurlijk verblijf dat geheel naar hun wensen werd aangelegd. Naast een ruim waterbassin is er een zandstrand en een zandbank waarop de dieren kunnen luieren. Bezoekers hebben vanaf twee uitkijkpunten zicht op de dieren op het zand en in het water.

Pairi Daiza – Australië

De Waalse dierentuin Pairi Daiza opende in 2011 een nieuw Australië gebied. Naast de te verwachten kangoeroes, zijn in het gebied ook diverse Australische vogels en reptielen te vinden. Het gebied is aangekleed met een grote collectie boomvarens en grasbomen die de Australische uitstraling compleet maken.