ZooSite Awards / ZooSite Awards 2012 / Mooiste Nieuwe verblijf niet-EAZA

Mooiste Nieuwe verblijf niet-EAZA


Artisklas Haarlem – Muurhagedissen en Vuurbuikpadden

De vrijwilligers van Artisklas bouwden in 2011 een combi-verblijf voor de zeldzaamste amfibie en de zeldzaamste reptiel van Nederland. Het hele verblijf werd door hen zelf bedacht, opgetekend en neergezet.

Aquarium Brussel – Amfibieën Overwinterkwartier

Achter de schermen van het Aquarium van Brussel werd een wijnkoeler omgebouwd tot een overwinteringplaats voor de amfibieën van het aquarium. In de grote kast kunnen de dieren voortaan de winter veilig doorkomen om in de lente weer aan het publiek getoond te kunnen worden.

Ecomare – Zeehonden

Het grote buitengebied van Ecomare kreeg in 2011 drie bassins voor de zeehonden van het park. Als eerste werd het bassin voor de grijze zeehonden opgeleverd. Deze zeehonden zijn groter dan de gewone zeehond en hebben daarom een dieper en groter bassin gekregen. In december werden ook de twee nieuwe bassins voor de gewone zeehonden in gebruik genomen zodat alle zeehonden nu in hun nieuwe verblijven kunnen rondzwemmen.

Olmense Zoo – Savanne

De savanne van de Olmense zoo kreeg in 2011 een complete facelift. Niet alleen het buitengebied werd aangepakt, ook werden er nieuwe stallen gebouwd. Op de savanne is nu niet alleen plaats voor diverse vogels en antilopen, maar ook voor giraffen en in de toekomst waarschijnlijk zelfs olifanten.

Sea Life Scheveningen – Aziatische Kleinklauwotters

De voorgevel van Sea Life werd in 2011 geheel vernieuwd met een polderlandschap, een ecologisch verantwoord dak met beplanting en een verblijf voor twee Aziatische kleinklauwotters. De otterdames kregen met dit nieuwe verblijf een luxe appartement met uitzicht op zee.