ZooSite Awards / ZooSite Awards 2012 / Leukste Geboorte Zoogdier

Leukste Geboorte Zoogdier


Dierenpark Amersfoort - Indische Neushoorn

Na jarenlang proberen werd er in 2011 voor het eerst een Indische neushoorn geboren in Dierenpark Amersfoort. Dankzij een in het verblijf opgehangen webcam waren 15.000 mensen live getuige van deze primeur voor het park. Het jong werd Sunanda gedoopt en is regelmatig met haar moeder op het buitenperk te vinden.

Apenheul - Vijf Gorilla's in 1 jaar 

Voor de meeste dierentuinen is de geboorte van één gorilla al heel bijzonder, Apenheul brak in 2011 echter alle records door de geboorte van vijf gorilla’s. Nooit eerder werden op de wereld (in gevangenschap) in één gorilla-groep zoveel jongen binnen een jaar geboren, een wereldrecord voor Nederlands eigen primatenpark dus!

Dolfinarium Harderwijk - Drie Dolfijnen in 4 weken

In de herfst van 2011 werden binnen vier weken dire babydolfijnen op de wereld gezet! Nog nooit werden er in het Dolfinarium in zo’n korte tijd drie babydolfijnen geboren. De drie jonge dolfijnen Makai, Sting en Storm groeien inmiddels als kool en gaan steeds vaker ook even zonder hun moeders op ontdekkingstocht.

Ouwehands Dierenpark - IJsberentweeling

Al voor de tweede wereldoorlog wist het dierenpark uit Rhenen voort te planten met ijsberen. De traditie wordt inmiddels vrijwel jaarlijks voortgezet en zo kwamen ook eind 2011 twee piepkleine ijsbeertjes, met een gewicht van nog geen 800 gram per stuk, ter wereld. Inmiddels zijn de beertjes groot en sterk genoeg om dagelijks met hun moeder te ravotten in een van de drie ijsberenverblijven van Ouwehands dierenpark.

ZooParc Overloon - Vier Cheetah's

Op 11-11-11 werd twee jaar proberen eindelijk beloond, een van de cheetah’s schonk het leven aan vier welpen. Moeder Xavannah besloot die dag alle voorbereidingen van de verzorgers te negeren en beviel buiten op haar perk van haar kroost. De verzorgers besloten om de jongen te verplaatsen naar het warme binnenverblijf waar moeder haar rol goed opnam en op 14 maart kon zij, met haar jongen, weer het perk op onder toeziend oog van toegestroomd publiek en trotste verzorgers.