ZooSite Awards / ZooSite Awards 2012 / Leukste Aanwinst niet-EAZA

Leukste Aanwinst niet-EAZA


 

Aquatopia – Zeeschildpadden

De dierencollectie van Aquatopia in Antwerpen werd in 2011 uitgebreid met twee zeeschildpadden. De dieren zijn opgevangen nadat zij door vishaken ernstig zijn verwondt, hun onderkaak moest worden geamputeerd. Aquatopia geeft de dieren nu alsnog de kans op een lang leven.

Kasteelpark Born – Stinkdieren

Kasteelpark Born ontving in 2011 twee jonge stinkdieren in hun collectie. De diertjes danken hun naam aan hun verdedigingsmechanisme, zij spuiten hun aanvaller onder met een sterk stinkende vloeistof.

 

Olmense Zoo – Giraffen

Op de vernieuwde savanne van de Olmense zoo kwamen in 2011 voor het eerst giraffen te lopen. De Olmense zoo kreeg uit een aantal Nederlandse dierentuinen mannetjes om zo een mannengroep voor het fokprogramma te gaan houden.

 

Taman Indonesia – Vissende Katten

In de kop van Overijssel zijn sinds 2011 de bijzondere vissende katten te vinden. Bijzonder, want de vissende katten zijn niet zoals andere katten bang voor water, maar vangen juist hun voedsel uit het water. Ook kan deze kat uitstekend zwemmen.

 

Dierenpark Zie-Zoo – Zwarte beren

De jongste dierentuin van Nederland ontving in 2011 een diersoort die nergens anders in Nederland te zien is, de Amerikaanse zwarte beer. Het is de bedoeling van het park om met de twee beren te gaan voortplanten.