ZooSite Awards / ZooSite Awards 2011 / Leukste speellocatie

Leukste speellocatie


 

Bellewaerde Park - Pretpark
Bellewaerde Park is naast een dierentuin ook een pretpark met een piratenboot, een palendorp, een wildwaterbaan, achtbanen en vele andere, spannende rides. Het pretpark en dierenpark komen samen in de Bengal Express, een passagierstrein die letterlijk door de verblijven van de leeuwen en de tijgers rijdt.

Dierenrijk - Pico's speelpaleis
In één van de stalgebouwen van Dierenrijk vind je geen dieren maar een grote indoor speeltuin, Pico’s speelpaleis. Pico’s speelpaleis is gevuld met vele, voornamelijk houten, speeltoestellen waar kinderen naar hartenlust op kunnen klimmen, glijden en klauteren. In een aantal van de elementen zijn zelfs tv-schermen verstopt.

Dierenpark Emmen - Yucatan
Yucatan is een grote overdekte speeltuin met een Zuid-Amerikaans thema. Boomhutten, een piramidetempel en een scheepswrak bieden kinderen de kans om te spelen, klimmen, glijden en varen. Naast speeltuigen zijn er ook nog spannende en wonderlijke dieren als slangen en vogelspinnen te vinden in Speelexpeditie Yucatan.

Gaiapark Kerkrade Zoo - Dinodome
DinoDome is de grootste, overdekte dino-speeltuin van Europa. Via metershoge torens en wiebelende touwbruggen kan de bezoeker oog in oog komen met de prehistorische dinosaurussen. Met kleine bootjes kan over de bekendste dinosaurus van Limburg, de Mosasaurus, gevaren worden en voor de allerkleinsten zijn er zelfs dino-wipkippen.

Ouwehands Dierenpark - RavotAapia
RavotAapia is een 4000m2 grote en 12 meter hoge, overdekte speeltuin waar kinderen echt de beest uit kunnen hangen. Je vindt er een gestrand piratenschip, een grot vol vliegende honden en een monkey-rail die je door het park voert. Naast vliegende honden wonen er ook otters, doodshoofdaapjes en andere dieren in RavotAapia.