ZooSite Awards / ZooSite Awards 2011 / Mooiste nieuwe verblijf EAZA

Mooiste nieuwe verblijf EAZA


Apenheul - De St@art
Apenheul opende in 2010 geen nieuw verblijf voor hun dieren, maar wel voor hun medewerkers, bezoekers en zakenrelaties. De St@art is een inspiratiecentrum dat mensen stimuleert tot het maken van keuzes voor een betere, duurzame toekomst. 

Artis - Savanne
In 2010 werd de savanne van Artis geheel vernieuwd en vergroot. Het giraffenperk werd bij de savanne getrokken waardoor er niet alleen veel meer ruimte voor de dieren ontstond, maar de savanne nu ook bewoond wordt door giraffen, gnoes, zebra’s, springbokken en parelhoenders. 

Burgers' Zoo - Ringstaartmaki's
Het oude orang-oetan verblijf van Burgers’ Zoo werd in 2010 volledig omgebouwd tot een verblijf voor ringstaartmaki’s. De oude hal werd gesloopt en op de plek van de hal werd een groot buitenverblijf en twee binnenverblijven gebouwd voor deze halfapen.

 

Dierenpark Planckendael - Kinderboederij
De kinderboerderij van Dierenpark Planckendael werd in 2010 volledig onderhanden genomen en verbouwd tot heus westerndorp. Er is meer speelgelegenheid gekomen en om de kinderboerderij in en uit te komen moet heel wat klimwerk verricht worden.

Diergaarde Blijdorp - Afrikaanse gierenrots
De Vrienden van Blijdorp schonken de diergaarde in 2010 een nieuwe, grote doorloopvolière voor Afrikaanse gieren, maraboes en vele andere Afrikaanse vogels. Door de grote afmetingen van de volière kunnen al deze vogels eindelijk rondvliegen.