ZooSite Awards / ZooSite Awards 2011 / Mooiste nieuwe verblijf niet-EAZA

Mooiste nieuwe verblijf niet-EAZA


Artisklas - Chinese Rotseekhoorns
Gedurende 1,5 jaar bouwde een vrijwilliger van Artisklas in zijn eentje van 500 stoeptegels, 1700 kilo cement en vele vierkante meters gaas en glas een nieuw verblijf voor de Chinese Rotseekhoorns.


Kasteelpark Born - Insectarium
De dierenwereld is enorm groot, van vissen tot vogels en van reptielen tot zoogdieren. Kasteelpark Born gaf dit jaar de minst populaire dieren, de insecten, extra aandacht met de opening van een Insectarium.


Landgoed Hoenderdaell - Ringstaartmaki's doorloopverblijf
Van alle dierentuinen kreeg Landgoed Hoenderdaell het afgelopen jaar ongetwijfeld het grootste aantal nieuwe verblijven. Het doorloopverblijf voor ringstaartmaki’s, waar bezoekers zonder barrières naar de dieren kunnen kijken, is voor velen de leukste toevoeging aan het park.


Taman Indonesia - Indische varenen
In het restaurant van het park bouwde Taman Indonesia een verblijf voor de nieuw aan de collectie toegevoegde Indische Varanen. Het verblijf werd gemaakt van gerecyclede materialen, zoals kranten.


Van Blanckendaell Park - Ruppelsgieren
De nieuwe volière voor Rüppelsgieren die Van Blanckendaell Park dit jaar bouwde biedt de Afrikaanse aaseters de mogelijkheid hun vleugels te strekken.