ZooSite Awards / ZooSite Awards 2011 / Leukste geboorte niet-EAZA

Leukste geboorte niet-EAZA


 

Dierenpark de Oliemeulen - Aardbeikikker
Op 20 januari 2010 werd in de Oliemeulen een acht millimeter grote aardbeikikker geboren. Het diertje had zich gedurende drie maanden gevoed met onbevruchte eieren van zijn moeder, om zich van kikkervisje te ontwikkelen tot kikker.

Forestia - Bruine beer "Kinder"
Sinds 2002 werd aangenomen dat de bruine beren van Forestia al voor hun aankomst in het park gesteriliseerd waren. Kinder bewees op 10 januari 2010 het tegendeel.

Olmense Zoo - Zwarte panter "Lola"
Zwarte panters Angel en Malik kregen in februari 2010 hun eerste jong, Lola. Onervaren moeder Angel wist waarschijnlijk niet goed hoe om te gaan met het welpje en dus werd Lola door haar verzorgster opgevoed.

Vogelpark Ruinen - Kuifhoenderkoeten
In 2010 kwamen in Vogelpark Ruinen in totaal zeven kuifhoenderkoeten uit het ei. Kuifhoenderkoeten planten zich in dierentuinen zelden voort, daarom is de “geboorte” van zeven van deze dieren in één jaar extra bijzonder.

 

Wonderwereld ter Apel - Steller zeearenden
De Steller Zeearenden van Wonderwereld waren het afgelopen jaar één van de weinige, succesvolle koppels van deze vogels in gevangenschap. Zij legden twee eieren en broedden ze uit.